Güney Kıbrıs’ı Eurovısıon Yarışmasında Temsil Edecek Şarkıya Büyük Tepki

ads ads ads ads
27/02/2021

ads
Güney Kıbrıs’ı Eurovısıon Yarışmasında Temsil Edecek Şarkıya Büyük Tepki

 Güney Kıbrıs’ı, 65’inci Eurovision yarışmasında temsil edecek olan “El Diablo” (şeytan) isimli şarkının büyük tepkilere neden olduğu, tepkilerin odağında ise Rum Radyo Televizyon Kurumunun (RIK) yer aldığı belirtildi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Yunan şarkıcı Elena Tsankrinu tarafından seslendirilen “El Diablo” isimli şarkının sözlerinden dolayı büyük tepki topladığını, RIK’in “yakılma” tehdidi aldığını yazdılar.

Gazete ayrıca, şarkının RIK tarafından geri çekilmesi için kendilerini “Kıbrıslı Hıristiyanlar” olarak nitelendiren bir grup tarafından internet üzerinden imza kampanyası başlatıldığını  belirtti.

Habere göre Güney Kıbrıs’taki eğitim sendikası OELMEK İlahiyatçılar Birliği yaptığı açıklamada şarkının derhal geri çekilmesini isterken, duyulan hayal kırıklığı ve üzüntüyü de dile getirdi.

ELAM da bir açıklama yaparak, Güney Kıbrıs’ın “şeytan” isimli bir şarkıyla temsil edilmesi tercihinin mantıklı olmadığını belirtti.

Gazete haberinde ayrıca polisin, RIK binasındaki güvenlik tedbirlerini artırdığını da yazdı.

Alithia gazetesi, bahse konu şarkının içerisinde “aşık oldum, kalbimi el diabloya (şeytana) verdim” şeklindeki sözlerin bulunduğunu yazdı.

ŞARKININ HİKAYESİ

Şarkı, kendisinden yararlanan bir kişiye aşık olan bir kadının hikayesini anlatıyor. Stockholm Sendromundan muzdarip bir kadın ve erkek arasındaki sorunlu bir ilişkiden bahsediyor. Şarkı, "Aşık oldum .. Kalbimi El Diablo'ya verdim" ve "Bana onun meleği olduğumu söylediği için vazgeçtim" gibi sözler içeriyor Şarkının yer aldığı bir video, şarkıcı Elena Tsagrinou'nun bir egzersiz matı üzerinde dans ettiğini, ardından ona hamle yapan kişilerle, muhtemelen küçük iblislerle dans ettiğini gösteriyor.

İŞTE O ŞARKI:

 

27/02/2021 13:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Eurovısıon, kıbrıs, rum
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.