Şehir içi trafik yönetimine ASELSAN imzası 

Şehir içi trafik yönetimine ASELSAN imzası 
ASELSAN tarafından şehir içi trafik yönetimine imza atacak bir proje geliştirildi. Proje kapsamında seri üretimine başlanan akıllı kavşak sistemi cihazları ilk olarak Kırıkkale’de uygulamaya geçecek.

Gazetekale.com Haber Merkezi
PİLOT İL KIRIKKALE

ASELSAN tarafından trafik yönetimini gerçek zamanlı olarak kontrol edebilecek ve şehir içi ulaşımı rahatlatacak bir proje geliştirildi. Geliştirilen projenin uygulamaya geçmesi için şehir merkezinde 17 kavşakta geometrik yapı çalışmaları, sinyalizasyon ve altyapı yenileme işlemleri başladı. Yenilemelerin ardından tüm kavşaklara, akıllı kavşak sistemi ve Trafik Kontrol Merkezi kurulacak. Bu kapsamda seri üretimine başlanan gerçek zamanlı trafik kontrol cihazları ile akıllı kavşak sistemi ilk olarak Kırıkkale’de uygulanmaya başlanacak.

GERÇEK ZAMANLI TRAFİK YÖNETİMİ YAPILACAK
Akıllı kavşak sisteminde cihazlar birbirleriyle haberleşerek hem kavşak hem de şehir boyutunda gerçek zamanlı bir trafik yönetimi sağlayabilecek. Önceden belirlenmiş plan kullanımının aksine akıllı kavşak sistemi gerçek zamanlı bir sistem olacak. ASELSAN’ ın kendi bünyesinde geliştirdiği yapay zeka algoritmaları, analiz edilen trafik parametrelerine bakarak kavşaklardaki sinyal sürelerine gerçek zamanlı olarak karar verebilecek. Bu sistemle kavşaklardan gelen araç yoğunluğu bilgisiyle kavşaklardaki trafik ışıklarının süreleri anlık olarak belirlenebilecek. Örneğin; kavşak kollarından birinde araç olmadığı durumda trafik akışının verimini artırmak adına o yön için yeşil ışık yanmayacak. Kırıkkale şehir merkezinde belirlenen 17 kavşağın kendilerini gerçek zamanlı olarak yönetmesi yeteneğine sahip olan sistem, kurulacak olan Trafik Kontrol Merkezinden kumanda edilebilecek.  

VERİM SAĞLANACAK
Akıllı kavşak sisteminin uygulamaya geçmesiyle beraber trafikte her açıdan büyük oranda verim alınabilecek. Bu sistemle kavşak bazlı gecikmelerde, ortalama araç hızında ve araç başına düşen durma sayısında yüzde 25’e varan iyileşmeler yaşanabilecek. Akıllı kavşak sistemiyle beraber trafikten kaynaklanan çevre kirliliğinde azalma yaşanabilecek, yakıt tüketimi ve trafikteki harcanan zaman minimum seviyeye inebilecek. 
  


603908c023ffc-akilli kavsak.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.