‘Ağız Diş Sağlığı Haftası’ ve ‘Diş Hekimleri Günü’

‘Ağız Diş Sağlığı Haftası’ ve ‘Diş Hekimleri Günü’
Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, Sağlık-Sen Yönetim Kurulu, İş Yeri Temsilcileri ile birlikte “18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” ve “22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü” kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini ziyaret ettiler.

“AMAÇ DİŞ SAĞLIĞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRMEK”
Başkan Akdoğan ve heyeti; Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Ali Erdemir’i makamında ziyaret ederek, diş hekimlerinin çalışma şartları ve pandemi koşulları hakkında görüş alışverişinde bulundular. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Dekan Erdemir; “Geleceğimizin garantisi olan çocuklarımızı ve toplumumuzu ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek, doğru alışkanlıklar kazanmalarına katkı sağlamak ve koruyucu diş hekimliğinin önemini vurgulamak için 18-24 Kasım tarihleri arasını diş hekimliği günü ve ağız ve diş sağlığı haftası olarak kutlamaktayız. Bu alışkanlığın toplumumuzda bir an önce yer etmesi dileğiyle halkımızın ve diş hekimlerimizin Ağız Diş Sağlığı Haftasını ve Dünya Diş Hekimleri Gününü en içten dileklerimle kutlarım.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

“BİRÇOK HASTALIĞIN İLK BELİRTİSİ AĞIZDA GERÇEKLEŞİR”
Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ziyaretleri sonrasında Başkan Akdoğan ve heyeti Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Başhekim Abdullah Üçer ve diş hekimlerini de ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında Başhekim Üçer, sağlıklı bir yaşamın ağız ve diş sağlığıyla başladığına dikkat çekerek, “Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilemektedir. Bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekir” diye belirtti. Ağız ve diş sağlığı son derece önemli olduğunu söyleyen Üçer “Çocuk ve gençlerin gelişim dönemlerinde edindikleri tutum ve davranışlar, ileriki yaşlarda hem genel sağlıklarını hem de ağız ve diş sağlıklarını şekillendirmesi açısından çok önemli olduğu için ve bu dönemde çocuk ve gençler üzerinde ailelerinin, öğretmenlerinin ve medyanın da çok önemli etkisi olduğu bilinen bir gerçektir.” şeklinde görüşlerini ifade etti. Daha sonra Ağız ve Diş Sağlığı diş hekimlerine ve Başhekim Üçer’e hediyeleri takdim edildi. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.