Yağlı, “Toplumu şiddet dilinden uzaklaştıracağız” 

Yağlı, “Toplumu şiddet dilinden uzaklaştıracağız” 
Demokrasi ve Atılım Partisi Kırıkkale Kadın Politikaları Başkanı Merve Yağlı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yağlı, “Amacımız kadınları, güçlü, üretken ve her alanda söz sahibi konuma getirmektir.” dedi.

“KORKMA DİYEREK BAŞLAYAN SÖZLERİN ARKASINDAYIZ”
DEVA Partisi Kırıkkale Kadın Politikaları Başkanı Merve Yağlı, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu. “DEVA Partisi olarak, sosyal ve adalet karşısında, kadınların yanında olmaya geldik. ‘Korkma’ diye başlayan sözlerin arkasındayız.” diyen Yağlı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Toplumsal cinsiyet eşitliği, sosyal adalet ve güçlü bir toplum için kadının sosyal ve ekonomik durumunun sağlamlaştırılması bir zorunluluktur. “21. Yüzyılda bizler hala yaşamak için mücadele içerisindeyiz. Bunu sağlamak için, kadının eğitiminin, çalışma imkanlarına kavuşmasının, yasalar önünde sağlanan eşitliğin toplumsal hayatın her alanı ile karar alma ve yönetim mekanizmalarına taşınmasının önemli olduğuna inanıyoruz. Partimizin hedefi kadınlarımızı; güçlü, üretken ve her alanda söz sahibi konuma getirmektir. Eşitlik, özgürlük ve adalet kavramlarını esas alan, kadınlar ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanına eşit katılımlarını ifade eden ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ temel ilkemizdir.” 

“EŞİT HAKLARA SAHİP OLMAYI ENGELLEYEN HER TÜRLÜ UYGULAMA İLE MÜCADELE EDECEĞİZ”
“Kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesi; ailede, ekonomik sistemde ve siyasal alanda emeğinin ve rolünün karşılığını bulması ana amacımızdır. Kadınlara yönelik ayrımcılık içeren, ötekileştiren ve kadınların eşit haklara sahip olmasını sınırlayan her türlü uygulama ve engel ile mücadele edeceğiz. Kadına yönelik sadece fiziki değil, ekonomik, psikolojik ve sosyal her türlü şiddete karşıyız. Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalar ve Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine yönelik 6284 sayılı yasayla belirlenmiş yaptırımların etkin şekilde uygulanmasını sağlayacağız. Kovuşturma ve ceza sistemini, “iyi hal indirimi” gibi uygulamaları kaldırmak suretiyle, kadın hak ve özgürlüğünü koruyacak, güvenliğini sağlayacak şekilde yapılandıracağız.”

“TOPLUMU ŞİDDET DİLİNDEN UZAKLAŞTIRACAĞIZ”
 “Kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda sosyal bir norm oluşturmak gerektiği düşüncesinden hareketle, sorunların kaynağına inerek bunlarla yüzleşmeyi mümkün kılan sosyal rehabilitasyon birimleri oluşturacağız. Şiddetin her şeyden önce toplumsal bir sorun olması nedeniyle, her türlü şiddete karşı toplumsal bir mücadele seferberliği başlatacak, yaşamın her kesitinde ve toplumun tüm kesimlerince şiddet dilinden uzak durulması için çalışmalar yürüteceğiz. Kırıkkale’nin kadın cinayetleriyle, kadına şiddetle mücadelesi için DEVA Partisi olarak el ele verip birlik ve beraberlik platformunda korkmadan yürümek için ayaktayız, çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.