Vatandaşlara ücretsiz maske! Evlere gelecek

Vatandaşlar maske eksiklerini PTT üzerinden karşılayabilecek.

Vatandaşlara ücretsiz maske! Evlere gelecek

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararla marketler ve çarşılara ayrıca bazı şehirlerde ulaşım araçlarına maske takılmadan girilmeyeceği kararı alınmıştı.

Bu konuda maske eksiği bulunan vatandaşlar için PTT açıklama yaptı. Artık vatandaşlar maske eksiklerini PTT üzerinden karşılayabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Koronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirleri kamuoyuna sundu. 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı, 30 büyükşehire giriş ve çıkış yasağı getirilirken son olarak maske takma zorunluluğu getirilmişti.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de yasak başladı, maskesi olmayan yolculara bazı belediyeler tarafından maske dağıtımı yapıldı. İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararla marketler ve çarşılara ayrıca bazı şehirlerde ulaşım araçlarına maske takılmadan girilmeyeceği açıklanmıştı. Bu konuda maske eksiği bulunan vatandaşlar için PTT açıklama yaptı.

PTT'nin online alışveriş sistemi olan Epttavm üzerinden ücretsiz maske dağıtılacak. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü olanlar hariç vatandaşlara haftada 5 maske verilecek. Maskeler PTT tarafından evlere ulaştırılacak. Maske hakkından yararlanmak için PTT İnternet sitesinden form doldurulacak.

PTT'DEN ÜCRETSİZ MASKE

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlara ücretsiz olarak maske ulaştırılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler