DOLAR 32,3973 % 0.21
EURO 35,1058 % -0.02
STERLIN 41,0700 % 0.38
FRANG 35,9230 % 0.22
ALTIN 2.326,32 % 0,25
BITCOIN 2.308.556 0.325

Sivas Millet Bahçesi mi? Çin Seddi mi? İçini Göremediğimizden Dışını Yazıyoruz

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sivas Millet Bahçesi mi? Çin Seddi mi? İçini Göremediğimizden Dışını Yazıyoruz

Sivas’ta yapılan ‘millet bahçesi’ önümüzdeki günlerde açılacak. Sivas eski 4 Eylül Stadyumu’nun yerinde yapılan ve ‘Anadolu’nun en büyük Millet Bahçesi’ projesi olarak kabul edilen projede sona yaklaşıldı.

Sivas Millet Bahçesi mi? Çin Seddi mi? İçini Göremediğimizden Dışını Yazıyoruz

Sivaslılar tarafından merakla beklenen bahçe, imar anlamında ortaya çıktıkça dışarıdan görenler “bu duvarlar olmadı” şeklinde ses yükseltmeye başladı.

Binalaşma, betonlaşma gibi durumların önüne geçmesi açısından ve şehrin ortasında nefes alacak bir yerin oluşturulması anlamında Sivaslıların tam desteğini alan projede bazı yerlerde 3 metreyi geçen duvarların mantığı anlaşılamadı.

Kot farkı nedeniyle yapıldığı düşünülen duvarların kademeli olarak neden düşürülmediği merak edilirken özellikle İstasyon caddesi güzergahında olan yerden ilerleyen kimse kocaman parkı, yeşili ve doğayı göremiyor.

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Sivas Mimarlar Odasının bu duruma neden müdahil olmadığı bilinmezken, daha fazla ilerlemeden TOKİ tarafından inşa edildiği bilinen projenin en azından revize edilerek bu problemin ortadan kaldırılması yönünde çalışma yapılması gerektiği düşünülüyor.

Konuyla ilgili Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin veya Mimarlar Odası Başkanı Akif Gencer‘den açıklama bekleniyor.

Büyük Sivas Haber


YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.