Takip Et

SON DAKİKA

İncir Birliği'nde Bircan ile devam kararı

20 Ocak 2020, Pazartesi 15:25

     


S.S Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin İzmir’de yapılan seçimli olağan genel kurulunda Mustafa Bircan güven tazeledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

S.S. Germencik Tariş İncir Kooperatifi’nin geçtiğimiz günlerde yapılan seçiminde Mustafa Bircan, yeniden Birlik Delegesi seçilmişti. S.S Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin, İzmir Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’nde tek liste ile gidilen seçimlerinde, mevcut Başkan Mustafa Bircan yeniden seçildi.

“2019’DA 10 MİLYON 500 BİN LİRA KAR ETTİK”

Tariş Birliği olarak geride kalan 4 yılda, incir üreticilerinin mağdur olmaması adına birçok projeye imza attıklarını dile getiren Başkan Bircan, “Biz göreve gelmeden önce her yıl zarar eden Birlik, 2016 yılında biz göreve geldikten sonra 2 milyon lira kara geçti. Aynı istikrar ile devam ettiğimiz çalışmalar sonucu 2017 yılında 3 milyon 700 bin lira, 2018’de 6 milyon 219 bin, 2019’da da 10 milyon 500 bin lira kar ettik. 2019 yılında verim fazla olunca üreticimizin tüccarlar tarafından mağdur edilmemesi adına, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile yaptığımız anlaşma sayesinde 14 bin ton alım yaptırdık. Yaklaşık bin üreticimizden alınan bu incirler için 20 milyon lira ödemenin yapılmasını sağladık. Bundan sonra da tek amacımız, incir üreticimizin daha fazla kazanması olacak” diye konuştu.

YENİ YÖNETİM

Tek liste ile seçime gidilen genel kurulda, mevcut Başkan Bircan yeniden güven tazeledi. 13 ayrı kooperatiften oluşan Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin yeni yönetimi de şu isimlerden oluştu:

Mehmet Ali Avcu, Ali Genç, Fatma Behit, Ersin Kacar ve Yalçın Ulu. Yedek Üyeler ise, Murat Ünal, Ahmet Azman, Mustafa Durmaz, Yusuf Ene, Mustafa Torun ve Ali Yılmaz. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler