Takip Et

SON DAKİKA

Dubalar park olanağını ortadan kaldırdı

20 Ocak 2020, Pazartesi 15:37

     


Çine Belediyesi, Mehmet Yavaş Caddesi üzerindeki park işgallerini önlemek adına yolun ortasına duba yerleştirdi. Dubalar cadde üzerine park olanağını tamamen ortadan kaldırdı.

Çine şehir merkezindeki trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için Çine Belediye Meclisi'nde oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, İtalyan Köprüsü'nden Mehmet Yavaş Caddesi tek yön uygulamasının bittiği yere kadar, ayrıca 232 sokak (Çarşı Merkez Camisi'nden Hacı Emin Camisi'ne kadar), 240 sokak (Türk Hava Kurumu'ndan İş Bankası'na çıkan sokak) üzerinde gün boyunca araç parkının yasaklanmasına, duraklama yapacak araçların 30 dakika duraklama yapabilmelerine, 30 dakika sonra almayanlar için Çine Belediye zabıta ekiplerince idari para cezası uygulanmasına karar verilmişti.

BAZI ESNAFLAR UYGULAMAYA TEPKİLİ

Çine Belediyesi Mehmet Yavaş Caddesinin çift yönlü trafiğe açık, bir kısmında da konulan dubalar ile yolu tamamen ikiye böldü. Çift yönlü trafik akışının sağlandığı bu bölümde araçların park etme olanağı tamamen ortadan kalktı. Bazı esnaflar bu uygulamaya tepki gösterdi. Taksi Durağı Meydanındaki tali yoldan ana caddeye çıkmak isteyen araçların ise yolun ortasındaki dubalar nedeniyle dönüşlerde sıkıntı yaşadıkları gözlemlendi.

BAŞKAN DİNÇER: PARK EDİLEN ARAÇLAR SIKINTIYA NEDEN OLUYORDU

Dubaların trafik akışını hızlandırmak adına yerleştirildiğini ifade eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Bir kaç esnafımız bu uygulama ile yola park edememekten ortaya çıkan sorununu bize bildirdi. Uygulamamız tamamen trafik akışını sağlıklı bir şekilde akmasını sağlamaktır. O bölgede yolun kenarına park edilen araçlar trafikte sıkıntıya neden oluyordu. Biz bunun önüne geçebilmek adına böyle bir uygulama başlattık. Bu uygulamaları vatandaşımızın rahat etmesi için gerçekleştiriyoruz. Eğer yapılan uygulamada aksaklıklar var ise, bunu da düzeltmek adına çalışmalarımız olur" şeklinde konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler