6’ıncı Uluslararası Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı’nı gezen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, kente Tayvan Büyükelçisi Yaser Tai-hsiang Cheng ile geldiklerini ve büyükelçinin hediye ettiği 55 bilgisayar ile Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Çağlayancerit ve Pazarcık’daki okullara bilgisayar sınıfının kuralacağının müjdesini verdi.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, meclis çalışmalarından arta kalan zamanlarında memleketi Kahramanmaraş’a gelerek vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Mütevaziliği, samimiyeti, gayreti ve azmi ile Kahramanmaraş’ın sorunlarının çözümü noktasında aktif bir şekilde rol alan Güvenç, vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm önerileri sunuyor. Gezilerinde, Kahramanmaraş’ın bazı okullarında bilgisayar eksikliğinin dile getirilmesi üzerine harekete geçen Güvenç, Tayvan Büyükelçisi Yaser Tai-hsiang Cheng ile görüşmesinin ardından 55 bilgisayar sözü aldı. Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Tayvan Büyükelçisi Yaser Tai-hsiang Cheng ile Kahramanmaraş’a gelen Güvenç, ilk olarak 6’ıncı Uluslararası Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı’nı gezdi. Kitap ve Kültür Fuarı’nda vatandaşlarla buluşan Güvenç, yaptığı açıklamada Tayvan Büyükelçisi Yaser Tai-hsiang Cheng’in hediye ettiği 55 bilgisayar ile Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Çağlayancerit ve Pazarcık’daki okullara bilgisayar sınıfının kuralacağının müjdesini verdi.

“55 BİLGİSAYARI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZE TESLİM EDECEĞİZ”

6’ıncı Kitap ve Kültür Fuarı’na vatandaşların gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduğunu diye getiren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Öncelikle tüm hemşerilerimi Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Güzel ve kahraman şehrimizdeyiz. Çeşitli ziyaretlerde bulunuyoruz ve bu kapsamda Anadolu’nun en büyük fuarlarından biri olma özelliğini taşıyan 6’ıncı Kitap ve Kültür Fuarı’nı geziyoruz. İlginin ve alakanın iyi olduğunu, katılımın oldukça yüksek olduğunu memnuniyetle gördüm. Yazarlarımızla, burada çalışan arkadaşlarımızla, kitap almaya gelen vatandaşlarımızla muhabbet ettik. Bir hafta süreyle fuar devam edecek, bütün hemşerilerimizi, çocuklarıyla buraya davet ediyorum. Tayvan Büyükelçisi Yaser Tai-hsiang Cheng ile beraber şehrimize geldik. Tayvan Büyükelçimize bütün Kahramanmaraşlıların huzurunda teşekkür ediyorum. Büyükelçimiz, 55 tane bilgisayar bize hediye etti. Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Çağlayancerit ve Pazarcık ilçelerindeki dört okulumuza 15’er taneye yakın bilgisayar teslim ederek, bilgisayar sınıfları kuruyoruz. Yarın saat 10’da bilgisayarları Milli Eğitim Müdürlüğü’müzde hocalarımıza takdim edeceğiz. Tayvan Büyükelçimiz Yaser Tai-hsiang Cheng’e minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Aynı zamanda MADO ile de yeni bir görüşme yaptı, MADO’nun Tayvan’da ve Uzakdoğu’da açacağı şubelerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu” ifadelerini kullandı.

Fuardaki stantları tek tek gezen Güvenç, stant görevlileri ve vatandaşlarla sohbet ederken, kitap almayı da ihmal etmedi.