Gürcistan’da mahsur kalan Karslılar geri gelmek istiyor

Gürcistan’da mahsur kalan Karslılar geri gelmek istiyor

Gürcistan’a çalışmaya giden Karslı 11 işçi Türkiye’ye dönmek için yetkililerden yardım istedi.

KARS MANŞET

Kars’ın Arpaçay İlçesi nüfusuna bağlı Kemal Aydemir, Kamil Aydemir, Onur Aydemir, Ali Asker Tazegül, Y.Doğukan Aydemir, Eyüp Aydemir, Osman Aydemir, Erkan Gezen, Fesi Eser, Oran ve Bal ve Sedat Bal Gürcistan’ın Tiflis kentine inşaatta çalışmak için yaklaşık 3 ay önce gitti. Yeni tip koranavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasıyla ülkeye giriş ve çıkışların kapatılmasının ardından Tiflis’te bulunan Karslı 11 işçi Türkiye’ye geri dönmek istiyor.

İşçiler adına açıklama yapan Kemal Aydemir, “Arkadaşlarımız Aktaş sınır kapısına gitti, ancak buradaki yetkililer ülkeye giriş için izin vermeyerek arkadaşlarımızı Batum sınır kapısına gönderdiler. Batum sınır kapısında da arkadaşlarımızın girişine izin vermediler, şuan arkadaşlarımız geri Tiflis’te kaldığımız pansiyona geri dönüyorlar.” dedi.

Tiflis’te kaldıkları pansiyondan video çekerek yetkililerden yardım isteyen Aydemir, “Gürcistan’da koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina mevcut ve dışarı çıkamıyoruz. Ülkemize dönmek için yetkililerimizden yardım istiyoruz, bizi buradan alsınlar ve biz burada çok mağdur olduk. Çalıştığımız firmadan da paramızı alamadık, paramız da yok, burada çok mağduruz.” ifadesini kulandı.

gurcistan’da-mahsur-kalan-karslilar-geri-gelmek-istiyor.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler