Gümüşhaneli girişimci ev kadınları sosyal medyada

Gümüşhane’de 13 girişimci ev kadını güçlerini birleştirerek sosyal medyada Gümüşhane Girişimci Kadınlar (GGK) sayfası kurarak yaptıkları yüzlerce el emeği göz nuru ürünün satışını gerçekleştiriyor.

Gümüşhaneli girişimci ev kadınları sosyal medyada

Gümüşhane’de 13 girişimci ev kadını güçlerini birleştirerek sosyal medyada Gümüşhane Girişimci Kadınlar (GGK) sayfası kurarak yaptıkları yüzlerce el emeği göz nuru ürünün satışını gerçekleştiriyor.

Yaptığı ev yemeklerini sosyal medya aracılığıyla pazarlayarak ev ekonomisine katkıda bulunan 4 çocuk annesi Güldeniz Coşkun ve Ayşe Türkyılmaz’ın önderliğinde bir araya gelen 13 ev kadını Instagram’da açtıkları sayfayla kendileri gibi ev kadınlarının yaptıkları ürünleri daha fazla kişiye ulaştırıyor, aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayından beri ev yemekleri yapıp açtığı sosyal medya hesabı vasıtasıyla satan Güldeniz Coşkun, Gümüşhane’deki kadınların el emeklerinin zayi olmaması, askıda kalmaması için 13 arkadaş olarak böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.

Tüm girişimci kadınların yaptıkları ürünlerini sayfalarında ücretsiz olarak paylaştıklarını kaydeden Coşkun, “Gümüşhane’de güzel hizmetler vermek istiyoruz. Ev kadını olarak bizim de bişeyler yapabildiğimizi insanlar görsün. Her kadının yapabileceğini göstermek istiyoruz. Şimdilik sadece sosyal medyadayız. İlerleyen süreçte pandemiden sonra bu durumu resmiyete de dökeceğiz” dedi.

Niçin sosyal medya sorusunu cevaplandıran Coşkun, “Şuan sosyal medya artık hayatımızın bir parçası. Pandemi nedeniyle insanlar sosyal medyaya yüklendi. Orada işlerimizi, adımızı daha güzel duyuruyoruz” diye konuştu.

Sosyal medyadaki sayfalarında yemekten el sanatlarına, kaneviçe, ahşap boyamaya kadar her türlü el emeği, göz nuru eseri vatandaşların beğenisine sunduklarını ifade eden Coşkun, şimdilik sanalda kurdukları kadın kooperatifini ilerleyen dönemde daha güzel noktalara getirmeyi planladıklarını söyledi.

Sayfanın kuruluşunda 13 arkadaşıyla ortak hareket ettiğini, bu sayede yüzlerce ürünün tek bir ekranda görücüye çıktığını dile getiren Coşkun, ürünlerden almak isteyenlerin ise kendilerine program üzerindeki direkt mesaj özelliğiyle ulaştığını anlattı.

Eşi ve çocuklarının bu işte kendisine büyük destek olduğunu dile getiren Coşkun, “Onlar destek vermese bu kadar ilerleyemezdik” ifadelerini kullandı.

Kadınların yaptıkları işlerin desteklenmesi gerektiğini kaydeden Coşkun, “Kendi toplumumuzda ne yazık ki ev hanımlarına gerekli imkanlar tanınmadığı için benim gibi birçok ev kadınları hayallerini gerçekleştiremiyor. Biz bu tarz hayali olup gerçekleştiremeyen bütün kadınların sesi olmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Sizde Gümüşhaneli Girişimci Kadınlar’a destek olmak isterseniz sayfalarına ulaşmak için aşağıdaki linki tıklamanız ve takip etmeniz yeterli:

https://www.instagram.com/g_g_k29/

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER