Bilge, öğrencilerle buluştu

İhlas Haber Ajansı (İHA) Giresun muhabiri Ahmet Bilge, Gümüşhane Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencileriyle buluştu.

Bilge, öğrencilerle buluştu

İhlas Haber Ajansı (İHA) Giresun muhabiri Ahmet Bilge, Gümüşhane Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencileriyle buluştu.

Bilge, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Bir Gazetecinin Başarı Hikayesi’ adlı konferansta deneyimlerini öğrencilere aktardı. 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Bilge, zorlu yollardan geçerek iyi bir konuma geldiği mesleği ile ilgili, “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz öyleyse size kendimden şöyle bir örnek vereyim, gazeteciliğe olan sevgim inşaatta çalışırken yemek masasına serdiğimiz o gazeteleri okumakla başladı. O günden sonra bu zorlu yola hiç düşünmeden her türlü fedakarlığı yaparak baş koydum” dedi.  

Mesleği öğrenmek için çok çaba harcadığını anlatan Bilge, “Dağıtımını yaptığım gazeteye gittim ve onlarla beraber çalışıp haber yazmak istediğimi söyledim. Bana kalacak yerimin olup olmadığını sordu, var dedim. Oysaki işe başladığımda kalacak yerim yoktu. Gazetenin bir matbaası vardı, akşam matbaacılar gelince arka tarafa geçer fareler ile birlikte orada kalırdım. Uzun bir süre böyle devam ettim. İşi öğrenmek için çok çaba harcadım. Ve sonunda mükafatlarını birçok yerde almaya başladım” diye konuştu.

Alanında birçok ödül alan Bilge, sırrının azim ve çok okumaktan geçtiğini vurguladı.

Konferansın sonunda İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ali Özcan tarafında Ahmet Bilge’ye teşekkür plaketi takdim etti. 

Haber: Büşra Rüzgar 
 

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tuğçe
Tuğçe - 4 yıl Önce

Harika

SIRADAKİ HABER