MENÜ

Gitti Avcı, geldi Fidan

Abone Ol Google News

Göztepe için yeni stadının açılışı bambaşka önem taşıyordu. İzmir temsilcisi bu özel günde, sadece kazanmayı düşünüyordu. Beşiktaş’a ise Abdullah Avcı sonrası tükenen umutlara, bir kıvılcım yakmak yetiyordu.

Haberin Devamı

Takımın başında olan Şenol Fidan, eski hocayı hiç aratmadı. Sahaya sürdüğü 11, yetersiz ve geç kalan hamleleri ile üç puanı hediye etti. Kartal bu yenilgi ile zirve gerisinde hedefsiz kaldı.

Yanlış tercih ve ikram

Şenol Fidan’ın kadro tercihi ilk yarının skorunu belirledi. Bu sezon çok uzun süredir maçı olmayan Douglas, genç oyuncu Rıdvan ve formsuz Boyd ile oyuna başlayıp, rakibe; ‘Ben yemiyorum, al sen ye’ der gibiydi. Her iki bek hep aksadı. Ne savunmada ne de hücumda etkili olamadı. Üç eksik gibi oynayan Kartal, devreyi bu yüzden yenik kapattı. Halil, 25’te tarihe geçen gole imza attı: 1-0. 38’de Diaby’ye yapılan penaltıda Burak, skora denge getirdi: 1- 1. Ve uzatmada Göztepe Serdar ile noktayı koydu: 2-1.

Mücadale gücü

Göztepe orta alanda; daha fazla koşup, mücadale etti. Castro’nun gereksiz yere oyunu germek istemesine, arkadaşları ayak uydurmadı. Beşiktaş orta sahasında, Elneny ve Ljajiç’in eksikliği hissedildi. Atiba, bu durumda daha çok savunmayı düşününce, hücum gücü de kısıtlı kaldı. Önde oynayan Diaby ve N’Koudou, Burak’ı topla buluşturamadılar.

Haberin Devamı

Ne yaptın Burak

Göztepe ikinci yarı skor üstünlüğünü koruma adına kontrollü oynadı. Oyunu sete dönüştürüp, kontratak denemeleri yaptı. Beşiktaş risk alıp, yüklendi. Kaptan Burak, 84’te boş kaleye kaçırdı. Uzatmadaki şutunda Beto golü çıkardı. Kenar yönetim Umut’u oyuna almak için 88 dakika bekledi.

Alan ve adam savunmasını çok iyi yapan İzmir temsilcisi, çok zorlanmasına rağmen üç puanı söküp almasını bildi.

YORUM YAZ