DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“Gerçek talep 15 Temmuz’da görülecek”

“Gerçek talep 15 Temmuz’da görülecek”
08.07.2020
730
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Ukraynalı turistler salgın sonrası yeniden Antalya’ya gelmeye başladı. İlk etapta bin 500 turist “deneme” uçuşu yaptı. Asıl talebin 15 Temmuz’da görülmesi bekleniyor.

Ukrayna’dan Antalya’ya tarifeli uçaklarla turist gelmeye başladı. Dalaman, Antalya ve Muğla gibi bölgelere inen uçaklar, ilk etapta yaklaşık bin 500 turisti getirdi. Turizmciler bu uçuşların paket turlar için deneme uçuşları olduğunu belirterek, geçen yılın yüzde 10’u bile olmadığını kaydetti. Sektör, asıl talebin görülebilmesi için 15 Temmuz tarihini verdi. Geçen yıl, Türkiye’yi ziyaret eden Ukraynalı turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 12 artışla 1 milyon 560 bine yükselmişti.

AZUR’UN UÇAĞINI ANEX VE PEGAS DOLDURDU

Dünya Gazetesi’nden Selanay Yağcı’nın haberine göre Ukrayna’dan ilk uçak Antalya’ya inerken, Dalaman ve Bodrum gibi bölgeler de tercih edildi. SkyUp Havayolları, kendi bünyesindeki tur operatörü JoinUp’ın yolcularını Antalya’ya getirdi. Azur Air Ukraine’ın Antalya uçağını ise tur operatörleri Anex Tour ile Pegas Touristik doldurdu. Coral ise yolcularını Ukrayna Uluslararası Hava Yolları ile Antalya’ya getiriyor. Antalya Valisi ilk gün 949 Ukraynalı turistin Antalya’ya geldiğini söyledi. Turistleri geleneksel kıyafetle karşılayan Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Viacheslav Khomenko, “İlk gün Türkiye’ye 6’dan fazla uçak geldi. Her yıl Ukrayna’dan gelen turist sayısında yüzde 20 artıyor. Türkiye güvenli, otelleri çok kaliteli” açıklamasını yaptı.

Bu uçuşların ön hazırlık olduğunu ifade eden TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Ferit Turgut, geçen yılın yüzde 10’u bile olmadığını belirtti. Turgut, “Ukrayna’dan geçen yılın birçok şehrinden birçok havayolu uçardı. Şimdi bakıyorum bugün sadece Azur Air’in 2 uçuşu görünüyor. O yüzden bunları özel uçuşlar olarak değerlendiriyoruz. Bakalım bu uçuşlarda vaka çıkacak mı? Kazakistan uçağında çıkan vakalarda ciddi sıkıntı yaşandı. Havayolları da tedirgin davranıyor. Otellerin birçoğunda henüz doluluk çok düşük” dedi.

GERÇEK TALEP 15 TEMMUZ’DA GÖRÜLECEK

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ise henüz takvim oluşmadığını, deneme uçuşları olduğunu ve doğru değerlendirmenin haftaya yapılabileceğini kaydetti. AYT Havacılık Pazarlama Müdürü Egemen Ateş, Ukrayna’dan Antalya Havalimanı’na ilk uçuşu 28 Haziran’da Wind Rose Hava Yolları’nın yaptığını, 1 Temmuz sabahında da SkyUp ve Azur Air Ukraine’ın havalimanına iniş yaptığını belirtti. Ateş, Belarus’tan da bugün itibariyle ilk uçuşun gerçekleştiğini ve Belavia’nın alana iniş yaptığını belirtti. Ateş, ilk uçuşların yolcu dolulukları açısından sağlıklı fikir vermeyeceğini, gerçek talebin 15 Temmuz’a kadar netleşeceğini ifade etti.

velux