Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Birimi tarafından "KOP ile Hayallere Bir Adım Daha" isimli proje "Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP)" programı tarafından hibe almaya hak kazandı.

Proje kapsamında Türk Kızılay Nevşehir Şubesi ile işbirliği protokolü imzalandı. Milli eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törende protokolü,  Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek imzaladı.

İşbirliği protokolü imza töreninde Türk Kızılay Nevşehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Orhan US, Genç Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Serkan Aktaş hazır bulundu. Türk Kızılay'ının ulusal ve uluslararası alanda en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, işbirliği protokolunun ilimiz eğitimine hayırlı olmasını diledi ve projemize verecekleri desteklerden dolayı Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek'e teşekkür etti.

"KOP ile Hayallere Bir Adım Daha" projemiz ile Boğaz, İcik ve Özyayla köylerinde ilk ve ortaokullarımızda öğrenim gören 620 öğrenciye yönelik proje ortağımız olan Kızılay Nevşehir Şubesi'nin sağlayacağı ulaşım imkanları ile mevcut şartlar altında ulaşamayacakları ve proje kapsamında düzenlenecek sanal gerçeklik uygulamaları, tiyatro gösterileri, ahşap tasarım ve şekillendirme setleri, dene-yap setleri, planetaryum(gökevi çadırı) aracılığıyla öğrencilerin sosyal, kültürel ve mesleki becerilerinin gelişimine ve öğrencilerin gönüllü olma farkındalıklarının artırılmasına katkı sağlanması planlanmaktadır. Projemiz ilimiz eğitimine hayırlı olsun.