• Reklam
  • Reklam
Reklam

FUTBOLUN ADALETİ

FUTBOLUN ADALETİ

FUTBOLUN ADALETİ
Editor: Turgutlu Manşet
03 Aralık 2019 - 14:49

Turgutluspor 1 haftadır hazırlıklarını sürdürdüğü ve gördüğüm kadarıyla tam anlamıyla konsantre olduğu Karşıyaka maçını 90. dakikada gelen golle kazandı.
Kazanma arzusunu ve orta alanda ki akıllı oyununu karşılaşma'nın 1. dakikasından son dakikasına kadar sahaya yansıtan kırmızı siyahlılar 3 puanı sonuna kadar hak etti.
Maçın berabere bitme olasılığı ve hatta ne oynadığını kimsenin anlayamadığı futboluna rağmen Karşıyaka'nın kazanma ihtimali de vardı elbette. Futbol böyle bir şey, siz her şeyin en iyisini en doğrusunu yaparsınız ama rakip bulduğu fırsatı değerlendirir ve kazanır.
Ama futbolun adaleti dediğimiz şey dün akşam İzmir Atatürk stadyumunda vardı. Turgutlusporlu futbolcuların tamamı görevlerini layıkıyla yerine getirdiler, başta teknik direktör Cüneyt Biçer, teknik ekip ve futbolcuları bu galibiyet için tebrik ediyorum. Teknik direktör Cüneyt Biçer, savunmasını kalabalık tutan, özellikle tecrübeli Mustafa Aşan ve Anıl ile hızlı çıkarak pozisyon arayan Karşıyaka'yı gayet iyi tahlil etmiş.
Sadece tahlil etmek yetmiyor elbette, Cüneyt hoca maç öncesi soyunma odasında yaptığı konuşma ile oyuncularını buna inandırmış. Karşıyaka - Turgutluspor maçı başladığında ilk 15 dakikayı tribünden izleyen bir futbolsever'in maçın skorunun yüksek ihtimalle Turgutluspor lehine sonuçlanacağını tahmin etmesi çok da zor değildi diye düşünüyorum.
Özellikle orta alanda Mustafa Aşan'ı adeta oyundan ekarte eden Turgutluspor orta sahası yeşil kırmızılı rakiplerine sağdan ve soldan ceza alanına top şişirmekten başka alternatif bırakmadı.
Emre Keskin, Hayrullah ve Mehmet Kuruoğlu'nun Turgutluspor yarı alanında ki etkili oyunu rakibi çökerten sebeplerin başında geldi.
Turgutluspor, Karşıyaka gibi hücum oyununu oynayamayan genellikle ataklarını savunmadan geliştiren bir takımla nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı.
Orta alana tamamen hakim olan kırmızı siyahlılar özellikle sol kanatta Ferhat Katipoğlu'nun taşıdığı toplarla rakip kalede çok sayıda fırsat yakaladı.
Sakatlıktan dönen Abdülkadir elinden geleni fazlasıyla sahaya yansıtırken, geçtiğimiz hafta'nın yıldızı Onur Garip ise hem hava toplarında ki etkili oyunu, hem de 90. dakikada rakip fileleri havalandırmasıyla bu hafta da taraftarın gönlünde taht kurmayı başardı.
Maçın yıldızı her ne kadar attığı frikik golü ve Onur'un 90. dakikada attığı golde topu getirişiyle Kaptan Mithat gibi görünse de, ben kırmızı siyahlıların Karşıyaka maçını orta saha ve savunma oyuncularının rakibe oynayacak alan bırakmamaları ve kendi alanlarından topu doğru şekilde çıkarmaları sayesinde kazandığını düşünüyorum.