Dolar

32,5994

Euro

34,7334

Altın

2.498,04

Bist

9.524,59

Filistinli Leyla Halid: Türkiye'nin İdlib'e girme hakkı yok

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Politbüro üyesi Leyla Halid, Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesini eleştirdi ve 'Türkiye İdlib'e girme hakkı yok' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-24 16:24:16

Filistinli Leyla Halid: Türkiye'nin İdlib'e girme hakkı yok

Filistin sol ekolünün simge isimlerinden biri olan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Politbüro üyesi Leyla Halid, Evrensel gazetesinden Birkan Bulut'a verdiği röportajda Türkiye'nin İdlib müdahalesini eleştirdi.

TÜRKİYE KARŞITI AÇIKLAMALAR

"Türkiye'nin İdlib'e girme hakkı yok" diyen Halid, "Bu müdahale, işgalin başka bir biçimidir. Türkiye'deki Kürtlere baskı uygulayanlar ile İdlib'e girenler aynıdır" dedi.

"Mesela Suriye'nin Antakya'ya ya da Ankara'ya girme hakkı var mı?" diye soran Halid şöyle devam etti:

"Bu ajandayı ABD yürürlüğe koydu ve işbirlikçileriyle hayata geçiriyor. Öte yandan NATO, Türkiye sözde halka yardım için Libya'ya giriyor, silah ve mühimmat gönderiyor."

Erdoğan'ın sürekli Filistin halkının yanında olduğunu ilan etmesine rağmen İsrail ile ilişkilerin sürdüğünü söyleyen Halid, şunları kaydetti:

"Filistin halkına yardım etmek isteyen herkes İsrail ile ilişkilerini kesmelidir. Birçok ülke Filistin halkının mücadelesini desteklediğini söylüyor ama arkadan İsrail ile iş birliği yürütüyor. Mesela Erdoğan sürekli Filistin halkının yanında olduğunu ilan ediyor ama İsrail ile askeri iş birliği çok köklü ve hiç durmadı. Ayrıca ordusunu başka bir ülkeye gönderiyor, Suriye'nin daha fazla yıkımına sebep oluyor."

"BARIŞ PLANI DEĞİL, FİLİSTİN'E DÜŞMANLIK İLANIDIR"

Trump'ın İsrail-Filistin anlaşmasına tepki gösteren Halid, "Bu proje barış planı değil, Filistin'e düşmanlık ilanıdır. Trump ve Netenyahu'nun yaptığı sunumda Filistin-İsrail çatışmasının sona erdirilmesi, Filistinlilerin ülkenin dar bir kısmına hapsedilmesi anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

LEYLA HALİD, HDP KONGRESİ İÇİN İSTANBUL'A GELMİŞTİ

FHKC mensubu Leyla Halid, İstanbul'a HDP Kongresi'ne katılmak için gelmişti.

2020-02-24_16h51_12

 

 

Haber Ara