Geçtiğimiz gün 97 yaşında hayatını kaybeden TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca anısına Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde fidan dikimi yapıldı. Sinop’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile TEMA Vakfı Sinop İl Temsilciliği organizesinde gerçekleştirilen etkinlikte 100 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Hayrettin Karaca’yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Yıldız; “Bütün ömrünü toprağa ve bu ülkenin değerlerine ayırmış, TEMA Vakfının kurucusu ve onursal başkanı çok kıymetli toprak dedemiz hayatını kaybetti. Biz de milli eğitim bakanlığı olarak Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk’un talimatları ile bugün 81 ilde 100’er ağaç dikerek toprak dedemizin toprağa düştüğü günde ağaçları toprakla buluşturmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Başta Sayın Vali Yardımcımız olmak üzere bize destek olan, bu program iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

SİNOP, HAYRETTİN KARACA İÇİN AYRI BİR ÖENEME SAHİPTİ

Törende daha sonra konuşan TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Kadriye Göl, Sinop’un Hayrettin Karaca için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. Göl; “Sayın Hayrettin Karaca bildiğiniz gibi 97 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye’nin duayenlerinden çok önemli bir insandı. Sinop’a 2006 ve 2008 yıllarında ziyaretleri olmuştu. Burada çok güzel anıları olmuştu kendisinin. Ziyaretleri sonrasında Sinop’un çok güzel bir yer olduğunu, biraz daha sahip çıkılması gereken bir yer olduğunu ve orman açısından çok şanslı bir il olduğunu ifade etmişti.

Editör: Vitrin Haber