Görüş Bildir
Haberler
Fatih Altaylı Diyanet İşleri Başkanı'na Yüklendi: 'Milleti Dinden Soğuttunuz'

etiket Fatih Altaylı Diyanet İşleri Başkanı'na Yüklendi: 'Milleti Dinden Soğuttunuz'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kuran kurslarında bir tuğlası olana cennetten bir ev verileceği' şeklinde açıklamasına gelen eleştirilere yanıt verdi. Gazeteci Fatih Altaylı, Erbaş'ın açıklamasına tepki gösterdi. Altaylı, 'Giderek Hristiyanlığın çürüme dönemine benzetiyorsunuz İslam’ı. Gençler boşuna deist olmuyor!' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yatılı bir Kuran kursunun açılışını yaptı. Erbaş'ın açılış töreninde kullandığı ifadeler tartışma yarattı. Kuran kurslarının 'şeytandan korunmuş bölgeler' olduğunu belirten Erbaş ayrıca bir hadisten örnek vererek 'Kuran kurslarında bir tuğlası olana cennetten bir ev verileceğini' söyledi. 

Diyanet İşleri Başkanı'nın bu sözleri, Ortaçağ Avrupası'nda Katolik Kilisesi tarafından uygulanan 'Endüljans' uygulamasına benzetildi. Bu benzetmeyi yapanlardan biri de Habertürk yazarı Fatih Altaylı oldu.

"Ayet ve hadislerle ilgili konuşanları hassas davranmaya davet ediyorum"

"Ayet ve hadislerle ilgili konuşanları hassas davranmaya davet ediyorum"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kendisine gelen eleştirilere Twitter hesabından yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ali Erbaş tepkilere şöyle yanıt verdi:

'Geçtiğimiz günlerde bir ilçemizde vatandaşlarımızın büyük fedakârlıklarla yaptırdığı güzel bir Kur’an kursu ve mescidinin açılışında Peygamber Efendimizin (s.a.s.), “Her kim Allah için bir mescit yaparsa/yaptırırsa, Allah da onun için cennette benzeri bir ev yapar.”(Sahih-i Müslim, Zühd, 44) hadis-i şerifini paylaştım. İlçe sakinlerinin her birinin bu Kur’an kursu ve mescidinin yapımında emeği olduğu için onların emeğine hürmeten, burada bir tuğla kadar dahi katkısı olanın bu müjdeden nasipleneceğini hatırlattım.

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) bu hadis-i şerifiyle ilgili bazı medya mecralarında yapılan bir takım paylaşımları, konuşmaları, hadis-i şerife karşı özensiz ve gelişigüzel yorumları büyük bir hayret ve üzüntü ile takip ettim.

Önemle bir kez daha ifade etmeliyim ki, samimiyetle yapılan küçük iyiliklere büyük mükâfatlar müjdeleyen, “İman edip iyi işler yapanlara konak olarak firdevs cennetleri vardır” (Kehf, 107) ayet-i kerimesi ve “Günahkar olmasına rağmen, bir köpeğe kuyudan su çekip içirdiği için cennetle müjdelenen bir kadın” (Sahih-i Buhari, Şirb, 9) hadis-i şerifinde olduğu gibi pek çok ayet ve hadis vardır.

Bu vesileyle, ayet ve hadislerle ilgili konuşan, yorum yapan herkesi azami düzeyde dikkatli olmaya ve hassas davranmaya davet ediyorum.”

"Gençler boşuna deist olmuyor!"

"Gençler boşuna deist olmuyor!"

Fatih Altaylı bugün köşesinde 'Milleti dinden soğuttunuz' ara başlıklı bölümde Erbaş'ın yaptığı açıklamayı eleştirdi. Altaylı şöyle dedi:

'Diyanet İşleri Başkanı cennetten arazi hatta bitmiş konut satmasını eleştirenlere çok kızmış ve resmi açıklama yapmış. “Ben Peygamber efendimizin hadislerini aktardım” diyerek. Yani diyor ki, “Benimle dalga geçen Peygamber efendimizle geçmiş olur”.

Yok ya! Hadi göster bana bir tane hadisi şerif “Kuran kursuna bağış yapan cennette ev sahibi olur” diyen.

Hz. Muhammed’in dediği açık. En ahmak bile anlasın diye. İyilik yapmayı, iyi insan olmayı teşvik ediyor. “Köpeğe su veren kadına cennet müjdelenmesi” ile senin Kuran kursuna tuğla verene cennette ev verilmesi aynı şey mi! Giderek Hristiyanlığın çürüme dönemine benzetiyorsunuz İslam’ı. Gençler boşuna deist olmuyor!'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
762
145
59
32
12
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Karahaner Ali

diyanet e ayrılan 3 yıllık bütçe 37 milyar tl ( bakın 100 milyon tl demiyorum ) yemin ederim günah şu paraya bak ya kaç okul , kaç hastane kaç sağlık ocağı ... Devamını Gör

feyk

diyanet ve siyasal islam az daha gayret ederse ulke ronesans ve reform devrine gelecek.

Pew Pew Pew

aynen hepsi aynı bokun soyu

ayaz

İnsanlar dinden soğuduysa doğru yoldalar demektir