Serpil Yalçınkaya

Serpil Yalçınkaya

EY OĞUL…

“Anadolu’da, bu coğrafyada birlik oldukça, aynı istikamete baktıkça inanın bu topraklarda barıştan başka hiçbir şeyin türküsü söylenmeyecektir. Bizler tarih boyunca olduğu gibi bugün ve yarın da el ele verdikçe, inanın bu topraklarda ağıtlar değil, kan ve gözyaşı değil, barışın ezgileri söylenecektir. Sevgi varsa taşıdığın yükün ağırlığı vız gelir.

Bizler ulu bir ağacın dallarıyız. Kökümüz aynı, yapraklarımız aynı, dallarımız aynı. Ortada bir sevinç varsa hepimizin sevinci, bir acı varsa hepimizin ortak acısıdır.

Aynı ülkede yaşayan, aynı bahçeyi paylaşan çiçekleriz. Aynı kökten, aynı topraktan beslendiğimiz gibi, suyun menbaı da aynıdır.

Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu ülkede hiçbir şey kardeşlik ve dayanışmamızı bozamayacaktır…”

  Önceki günlerde başlatılan Barış Pınarı Harekâtı hepimizin gündeminde. Kahraman Türk Ordumuzun şanlı askerleri bölgede vatanına, milletine hizmet etmekte. Sınır bölgemizin güvenliğini sağlamak için çabalamakta. Bizim dualarımız da tüm Mehmetçiklerimiz için.

…….

Geçtiğimiz bayram gazetemiz köşe yazarlarından Kasım Çakır’ın şahsıma hediye ettiği “Ey Oğul” adlı eseri var elimde. Yukarıdaki satırlar da kitabın ilk bölümü “Hayatın Bana Öğrettikleri-Ey Oğul” adlı kısımdan.

 “Ey Oğul” hitabı ile başlayan bu kitap ve içerisinde yazılı olanlar, şu içinde bulunduğumuz süreçte, bir kez daha durup düşünmemi, bu eşsiz milletin eşsiz kültürünün tekrar farkına varmamı sağladı diyebilirim. O yüzden bu satırlarla başladım eseri anlatmaya.

“Yıllardır gurbette garip ve kimsesizliğin acı ve sancılarını birlikte yaşadığımız sevgili anneme, sevgili eşime, çocuklarıma ve kardeşlerime ithaf ediyorum” dediği kitabı yazarın ilk eseri olmasının yanı sıra tek eseri değil. Kendisi eczacı olmakla birlikte uzun zamandır yazı dünyasıyla da ilgili olan Kasım Çakır, bir çırpıda okunabilecek, hayata uygulanması epey gayret gerektiren konuları reçeteler halinde okuyucusuna sunan bir eser koymuş ortaya. Müslüman bir insanın hayatında olması gereken mihenk taşları ile bunun uygulamalarını güzel bir dille başlıklar halinde ele almış. Geçtiğimiz hafta sonu alıp okuduğum eserden epeyce bir kısmının altını çizdim, ilerleyen dönemlerde tekrar dönüp bakmak amacıyla.

Başka başka zamanlarda ve kaynaklarda okuduğumuz iyiliğe, güzelliğe ve doğruya yönelik anlatımları, tavsiyeleri eserinde derli toplu bir şekilde bizlere aktaran Kasım Çakır’a teşekkürlerimi sunuyorum.

image001-083.jpg

Kitap ve Yazar Hakkında Bilgiler

 

image002-088.jpg

Kitap Hakkında 

 Yayın Tarihi: 2017

Yayınevi: Çimke Basımevi

Baskı sayısı: 1. Baskı

Sayfa Sayısı: 231

Temin Adresi: [email protected]

Tel: 0332 2631010

  Yazar Hakkında

 

image004-068.jpg

Kasım Çakır

1966 yılında Kayseri-Bünyan ilçesi Karatay doğumlu. İlk, orta, lise eğitimini Konya’da tamamladı. Lise eğitiminden sonra, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans eğitimini, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde;'Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi' alanında yaptı. Üçüncü üniversite eğitimine, Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü’nde devam etmektedir. Halen Konya il merkezinde eczacılık yapmaktadır.

2002 yılından beri siyasetle ilgilenmektedir. 2011 Yılında 24. Dönem Milletvekili aday adayı oldu. 2014 Yılı Mahalli Seçimleri'nde Selçuklu Meclis Üyesi seçildi. Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği, Kadın-erkek eşitliği komisyonlarında görev yaptı.

5. Bölge Konya Eczacılar Odası üyesidir. Konya Eczacılar Odası'nda, Sosyal ve kültürel faaliyetler komisyonu, Basın yayın halkla ilişkiler, İlaç dışı ürünler komisyonu ve Meslek içi eğitim komisyonlarında görev yaptı. 2013 yılından beri, Memleket gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Evli, iki oğlu ve bir kızı vardır. Orta derecede Almanca bilmektedir.

Milletin Adamı, Bin Ali Feda Olsun, Son Başbakan diğer yayınlanmış kitaplarıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.