MENÜ

Espor ne oldu? Unutuldu yine...

Abone Ol Google News

Pandemi döneminin yıldızları arasında yer alan espor alanı, futbolun hayatımıza geri dönmesi ile yeniden gözden düştü. Esporu sadece oyun olarak ele almak da ayrı bir cahillik örneği olabilir. Oyun satışları arttı işte diyebilirsiniz ama espor sadece oyun satışları ile doğru orantılı bir çalışma değil ki!

Haberin Devamı

Öncelikle esporun ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu işte para varmış hadi hep beraber bu işe atlıyoruz demek en büyük tehlike olsa gerek. Takım kurmak, strateji ile mücadele etmek, rakip analizi ve yazılımsal destek nedir bilmeden işin içine giren yöneticiler olduğunu görüyoruz. Futbola verilen arada ünlü sporcuların aralarında yaptıkları gösteri maçlarına bile espor alanında karşı karşıya geliyoruz dedik.

Ozaman bir esporcunun günde oynadığı 30-35 maçı görmezden gelerek sadece popüler diye 2-3 maç yapılanlara espor demek kabul edin ki doğru değil! Neyse zaten çok da uzun sürmeden unutulmaya yüz tuttu. Bir ara yeniden pandemi olursa espor alanı yükselişe geçti diye haberler yapabiliriz.

Haberin Devamı

Bu konuda biz gazeteciler bile hatalıyız. Yeni bir alanı tanıtmaktan daha çok o dünyanın reklam cazibesine katılıyor ve haberlerden daha çok o renkli dünyaları okurlara ulaştırıyoruz. Bunun en güzel örneğini şu soru ile anlayabiliriz:

"Tanıdığınız en iyi esporcu kim?"

Bu sorunun yanıtını espor ile gerçek anlamda ilgilenenler dışında kimse veremez. Sadece 'Oyun oynayarak para kazanıyorlar' diye baktığımız bir sektörün sadece belli zamanlarda gündem olması açıkçası beni derinden etkiledi.

Biz bir futbol ülkesiyiz bunu inkar etmek büyük aptallık olur. Ancak benim itirazım sanki espor alanı doğru yönetiliyormuş gibi bir algı yaratılması. Daha alınacak çok yol, katedilecek daha çok organizasyon var. Espor alanı kazanmaya devam ediyor, her ne kadar unutuldu desek de bu işi canı gönülden yapan firmalar ve bireyler mevcut.

Farkında mısınız ama sınırsız bir dünya ile yaratabilecek genç nüfusumuz var. Yazılım desteğimiz var. İnternet altyapısı sorunumuz var ama Bakanlıkların yardımı ile çözülemeyecek cinsten değil. Arenalarımız, Gaming House'larımız var. Esporcu olmak isteyenler fazlasıyla mevcut ama bilin bakalım ne yok? Kurumsal liglerimiz henüz tam anlamıyla kurulmadı. Düzenli olarak devam eden ve en fazla göz önünde olan League of Legends Ligi... DOTA, CS:GO, ZULA oyunlarının turnuvaları da var ama göz önünde olması sınırlı zamanı geçmiyor!

Bir futbol değil ama artık sadece bilenlerin espor alanında ciddi işler yapmasını istiyorum. Damdan düşer gibi 'Espor inanılmaz bir potansiyele sahip' cümlesinin cidden bu iş ile ilgili olanlar için söylenmesini istiyorum. Espora ve oradaki yarışmacı sporcuların da yeterince yer almasını istiyorum. Kısaca esporu bilmek, bilgilendirmek ve tecrübeli insanlar tarafından yönetilmesini istiyorum.

YORUM YAZ