MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Osmanlı Zanaatkarlar Çarşısının temelinin atılması noktasında ihaleye çıkıldığını, ensafların taleplerinin yerine getirildiğini söyledi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı aracılığıyla ihaleye çıkarılan Osmanlı Zanaatkarlar Çarşısı Yapım İşi projesi hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Sivaslı esnafların uzun süredir gündeme getirdiği el sanatları çarşının yapımı için 04 Mart 2021 tarihinde Köylere Hizmet Götürme Birliği  Toplantı Salonu teklifler alınacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından da yüklenici firmaya 5 gün içerisinde yer teslimi yapılacak” dedi.

Osmanlı Zanaatkarlar Çarşısı Projesinin en geç 300 günde tamamlanacağının altını çizen Başkan Bilgin, “Osmanlı Zanaatkarlar Çarşısını yaparak Sivas'a kalıcı bir eser bırakacağız. Merkezde yapılacak olan yaklaşık 40 dükkan esnaf ve sanatkara kiralanacak. Bıçakçı, ağaç oymacılığı yapan kişiler, gümüşcüler gibi el sanatları ile uğraşan kişiler Sivas’ın değerlerini yerli ve yabancı turistlere tanıtmış olacak. Yıkılan eski cezaevinde imalat yapılıp meydandaki alanda elde edilen ürünlerin satılması planlanıyor. Bu çarşı merkezde olduğu için meydan ve yeni yapılacak olan parkla bütünleştirilecek. Dışarıdan gelen yerli ve yabancı insanlar bu çarşıdan alışveriş yapacaklar. Çarşımızı en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Temel olarak helal kazanç ve helal rızık anlayışıyla çalışan esnafımız her zaman bizim başımızın tacıdır. Başımızın tacı olmaya da devam edecektir. Şehrimizde yerel yönetim olarak esnaflarımızla, odalarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte ortak hedefimiz şehrimize hizmet etmek. Esnafımızın ticaret yapmasını kolaylaştıracak adımlar atacağız. Bu projede emeği geçen Vali Salih Ayhan başta olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.