Eşinden az kazanan erkek içten içe mutsuz!

Eşinden az kazanan erkek içten içe mutsuz!

Cinsiyet eşitsizliğini ortaya koyan veriler kadar erkekleri odağa alarak yapılan çalışmalarda da toplumun kadına bakışı gözler önüne seriliyor. Eşler arasında kadının daha fazla kazanması bile erkeği mutsuz etmeye yetiyor.

Tüm dünyada ve tabii ki Türkiye'de pek çok kadın ayrımcılığa, fiziksel ve psikolojik şiddete hatta ve hatta cinayete kurban gidiyor. Ülkemizde her gün en az bir kadın katledilirken, özellikle çalışan kadınların iş hayatındaki sıkıntıları neredeyse görmezden geliniyor. 

MAAŞ ADALETSİZLİĞİ YOK SAYILIYOR!

Özellikle aynı işi yapan kadın ve erkekler arasındaki maaş adaletsizliği adeta yok sayılıyor. Fakat bu durum bile cinsiyet eşitsizliğinin en büyük göstergelerinden biri. Bu adaletsizliğin giderilmesi için birçok uluslararası çaba ortaya konurken, sorunun çok eski ve köklü olduğu su götürmez gerçek.

ÇOK KAZANAN KADIN ERKEĞİ MUTSUZ EDİYOR

Cinsiyet eşitsizliğini ortaya koyan veriler kadar erkekleri odağa alarak yapılan çalışmalarda da toplumun kadına bakışı gözler önüne seriliyor. Zira yapılan araştırmalara göre, eşler arasında kadının daha fazla kazanması bile erkeği mutsuz etmeye yetiyor.

Euronews'in aktardığına göre, Londra Üniversitesi'nin yürüttüğü bir araştırma, eşinden daha az para kazanan erkeklerin 'mutsuz' olduklarını söylemeye, yüzde 18 oranında daha eğilimli olduğunu ortaya koydu.

ZAM ALAN ERKEK HEYECAN DUYUYOR

Eşinden daha fazla kazandığı halde zam alıp aradaki farkın daha da açılması durumunda erkeğin aşırı heyecan duyduğu yine araştırmada öne çıkan verilerden. 

KADINLARDA KARŞILIĞI YOK

Araştırmayı yapan uzmanlar, maaş oranının duygulara yansımasının eril bir durum olduğunu da aktarıyor. Uzmanlara göre, erkeklerin 'kazanç'larla ilgili hissettiği duygularının kadınlarda bir karşılığı yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN