Esin Kaynağı Mezar Taşları...

Aysun Sandıkçıoğlu’nun Selçuklu ve Osmanlı mezar taşı yorumlarından oluşan heykel sergisi Oasis Sanat Galerisi’nde açıldı. 

Esin Kaynağı Mezar Taşları...

Aysun Sandıkçıoğlu’nun Selçuklu ve Osmanlı mezar taşı yorumlarından oluşan heykel sergisi Oasis Sanat Galerisi’nde açıldı. 

Sanatçının, ölümün Türk medeniyetindeki en somut karşılıklarından ve üstün bir medeniyetin sembolik ifadelerinden sayılan mezar taşlarından ilham alarak hazırladığı ve aynı zamanda bu esini modern sanat yöntemleri ile yorumladığı eserleri ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Aysun Sandıkcıoğlu hazırladığı seramik heykel sergisinde, Türk kültüründeki ilk şekli Balballarla ortaya çıkan, Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki eserleri ile tam bir sanat abidesine dönüşen mezar taşlarının Ahlat ve Osmanlı örneklerini esas almış. 

Kokteylle açılışı yapılan sergide sanatseverler sanatçının çalışmalarını yakından inceledi. Eserler, beğeni topladı. 

Açılışta Kent Haber’e konuşan Sandıkçıoğlu, sergilenen eserleri ile ilgili şunları söyledi;

“Ben çalışmalarımı tarihin bir parçasını ele alarak, o konuyu araştırıp oradan kendi izlerimi de üzerine koyarak, tabi ki tarihi formları da bozmadan onun sorumluluğunu da hissedip özgün heykel formlarına dönüştürüyorum. Burada Osmanlı mezar taşları sadece plastik anlamda yorumlanarak güncelleştirilmiştir. Yani çağdaş formlara dönüştürmek aslında bir anlamda olayı biraz daha hatırlatmak. Biz bir yerden bir yere giderken Osmanlı mezar taşlarına çok rastlarız ama bunu sergide heykel anlamında ortaya koyduğunuzda insanların bakış açısı değişiyor. Tarihi böyle yorumlamayı seviyorum. Burada 31 eserim var. 5-6 yıldır çalıştığım bir sergi.”

Sergi, 31 Ekim 2019 tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 11.00 -19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.