ERZİNCAN (İGFA) - Erzincan’da Base jump ve wingsuit sporcusu Cengiz Koçak ve Ferdi Toy, Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde zirve kısmından havalandıkları yamaç paraşütü ile havada 5 dakika süzüldükten sonra Cengiz Koçak serbest atlayış gerçekleştirdi. Yaklaşık 150 kilometre hızla aşağı inerken paraşütünü açan ve Base jump (serbest düşüş) ve wingsuit (yarasa adam uçuşu) sporcusu Cengiz Koçak izleyenleri heyecanlandırdı.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Ergan Dağı Kayak Merkezi'nin girişimiyle, Erzincan’da gerçekleştirilen etkinlikte, yamaç paraşütü pilotu Ferdi Toy’un kullandığı yamaç paraşütü ile havalanan Cengiz Koçak, yaklaşık 500 metre yükseklikte bulunduğu paraşütten atlayarak Ergan Dağı Kayak Merkezine iniş yaptı. Havada yaklaşık 150 kilometre hıza ulaşan Koçak, daha sonra paraşütünü açarak Ergan Dağı yamaçlarına iniş yaptı.

Profesyonel Yamaç Paraşütü Pilotu Ve Eğitmeni Ferdi Toy, 2-3 gündür havayı takip ettiklerini belirterek, "Havanın uygun olmasını bekliyoruz atlayış yapabilmek için. Çünkü üç kişi kalkış yapacağımız için biraz daha zor oluyor her şey. Rüzgarın daha uygun olması gerekiyor. Şartların daha uygun olması gerekiyor. Bugünü üç gündür takip ediyoruz meteoroloji. İstediğimiz gibi verdi. Her şey yolunda gitti. Ergan dağı zirveden kalkışımızı yaptık. Ve yaklaşık bir 5 dakikalık uçuşla kayak merkezinin üzerine geldik. Burada da Cengiz serbest paraşütü ile altımızda sarkıyordu. O atlayışını yaptı. Onu bıraktık. Ondan sonra uçuşumuzu gerçekleştirip inişimizi yaptık" diye konuştu.

 Saatte yaklaşık 150 kilometre süratle düşerken paraşütümü açarak iniş yapan profesyonel Base jump ve wingsuit sporcusu Cengiz Koçak ise, seneye burada çok daha büyük çok daha güzel bir şey yapacağız ve uluslar arası bir marka olacak burası” diye konuştu.