Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan Niğde'nin sorunları ile ilgili sorduğu sorular ile dikkatleri üzerine çekerken, sorunun muhataplarından alınan resmi cevaplar ise gündemi oluşturuyordu.

CHP'li Meclis Üyesi Erdal Aydoğan şimdi de Niğde'deki çocuk parklarının sayısını ve mevcut durumu gündeme getirdi.

Erdal Aydoğan yaptığı açıklamada; Eğitim sadece okul ile sınırlı değildir. Okul dışı alanlarda devam eden bir etkinliktir. Okul gibi çocuk parkları da bu eğitim süreci içinde yer almaktadır. Aynı zamanda çocuk parkları çocukların Fizyolojik ve Psikolojik gelişmelerinde de katkıda bulunur. Çocukların içinde oluşan fazla enerjilerini kontrollü bir şekilde atmasını sağlar. Çocuklarımızın kişilik gelişimine yardımcı olur ve özgüvenlerinin gelişiminde büyük katkı sağlar.

Hangi yaşta olursa olsun tüm çocukların oynamaya ihtiyacı vardır. Parklarda çocuklar bir araya gelerek iletişime girerler ve topluma uyum sağlamanın temelleri burada atılarak birer birey olduklarını da böylece anlarlar. İşte insan benliğinin ilk oluştuğu çocukluk çağında, çocuk parklarının oluşumuna bu önem vererek Sosyal hizmetler kurumlarından, çocuk psikologlarından, çocuk gelişimi uzmanlarından, pedagoglardan ve diğer birimlerden destek alarak bu alanların yapılması gerekmektedir.  Yani iki salıncak ve iki tahterevalli yaparak maalesef çocuk parkı yapılmış olmuyor.

Bunun önemini bildiğimden dolayı bende geçen ay içinde Niğde’mizde bulunan çocuk parkları hakkında Belediyemize aşağıda yazılı soruları sorma gereksimini duydum.

1-Niğdemizde kaç tane çocuk parkı vardır?Bu parklar kaç metre kare üzerine kurulmuştur?

2-Mevcut parkların isimleri var mıdır? Varsa bu park isimleri nedir?

3-Bu parklara hangi aralıklarla Hijyen,Tadilat ve Çevre Denetlenmesi yapılmaktadır?

Olmuştur.

Bu sorularıma Belediyenin vermiş olduğu cevapta ise;  Niğde merkezde 65 adet park olduğu ve bu parkların ise genel toplamda  279.618.81 Metre kare üzerine kurulmuş olduğunu ayrıntılı bir şekilde tarafıma bildirildi.Parkların Hijyen,Tadilat ve çevre denetlenmesini Belediye personeli tarafından günlük olarak ,kontrollerinde rutin olarak yapılmaktaymış.

Ayrıca bu parkların isimleri de tarafıma bildirilmiş olup, bu isimler arasında başta ülkemizin kurucu ilderi Atatürk olmak üzere Cumhuriyet  Değerlerinin var olması için hizmet ve  mücadele etmiş isimlerin olmayışını vefasızlık olarak görmekteyiz.Bu nedenle liderimiz Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyet Değerlerine hizmet etmiş isimlerin bu parklara verilmesi için gerekli önerilerimizi ilerleyen günlerde sunacağız. 

 Kamuoyunun dikkatine sunarız" dedi. 

Editör: TE Bilişim