Emniyet Korona cezası yağdırdı!...

Zonguldak, Ereğli'de, KOVİD-19 tedbirleri kapsamında denetimlerini sürdüren polis, park ihlallerine de müsaade etmiyor.

Emniyet Korona cezası yağdırdı!...

Karadeniz Ereğli ilçesinde, Koronavirüs (KOVİD-19) tedbirleri kapsamında şehir merkezindeki hareketliliği asgarî düzeye çekmek amacıyla denetimlerini sürdüren polis, park ihlallerine de müdahale ediyor.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında şehir merkezindeki hareketliliği asgarî düzeye çekmek amacıyla Erdemir Caddesi, Devrim Bulvarı, Dereüstü ve Pazaryeri Kavşağı'nda araçların park etmesi yasaklanan park alanlarını geçtiğimiz günlerde bariyerlerle kapatmıştı.

Ancak hâlâ merkezdeki yoğunluk istenilen seviyeye çekilemedi. Trafik polisleri gün boyunca park ihlallerine müdahale ediyor. Bu kapsamda bugün park yasaklarına aldırış etmeyen 75 araç sahibine toplam 9.900 cezai işlem uygulandı, sürücüsüne ulaşılamayan 7 araçta otoparka çekildi.

Ayrıca asayiş ekiplerince de tedbirlere aykırı davranan kişiler sürekli uyarılıyor. Yine bugün yapılan kontrollerde toplumsal alanda maske takmayan 4, sosyal mesafe kuralını ihlal eden 3 ve evinden çıkan 20 yaş altı 3 kişiye toplam 3.920 cezai işlem yapıldı.

Yetkililer, vatandaşların hem kendilerinin hem de sevdiklerinin sağlığı için tedbirlere riayet etmeleri, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, alış veriş için ilçe merkezine gelmek yerine mahallelerindeki işyerlerini tercih etmeleri konusunda daha duyarlı davranmalarını beklediklerini dile getirdiler.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2020, 02:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail dikici
ismail dikici - 4 yıl Önce

sadece merkezde degil mahalle aralarındada denetim yapılmalı çoluk çocuk yaşlı herkez geziyor

SIRADAKİ HABER