Emirdağ’da Cuma Namazı Kılınacak Camiler

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Cuma Namazı Kılınacak Camiler

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede normalleşme süreci kapsamında bugün gerekli tedbirler alınarak kılınacak ilk cuma namazı için ilçemizde belirlenen camilerde Emirdağ Belediyesi ve ilçemiz Müftülüğü tarafından temizlik çalışmaları yürütülüyor.

Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı, 29 Mayıs'ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin afiş yayınlamış ve 81 il müftülüğüne ulaştırmıştı.

Bu kapsamda ilçemizde Müftülük ve Emirdağ Belediyesi koordinesinde ilk etapta ibadete açılacak camiler, Cuma namazı öncesinde dezenfekte ediliyor.

Emirdağ Belediyesi ekipleri, ilçemizdeki camilerin içini , avlusunu ve vatandaşların bulunacağı diğer alanları dezenfekte ediyor.

MASKE, SOSYAL MESAFE, KİŞİSEL HİJYEN, SECCADE

Namaz kılınacak cami ve açık alanlarda maske kullanımı, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurullarına özen gösterilmesi sağlanacak. Bununla beraber camide namaz kılacak olan vatandaşlar kendi seccadelerini kendileri getirecekler. Camide Cuma vaazı verilmeyecek ve sadece Cuma hutbesi okunacak. Ayrıca 65 yaş üstü ve 20 yaş altının da evlerinde kalmaları camiye gelmemeleri gerekiyor.

İŞTE İLÇEMİZDE CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLER

Bununla beraber dün ilçemizde Cuma namazı kılınacak camiler de açıklandı. İşte ilçemizde Cuma namazının kılınacağı camiler : Ak Cami, Akşemsettin Camii, Aydın Camii, Beşir Gazi Taşer Camii, Bilali Habeşi Camii, Çarşı Camii, Elmas Camii, Emirbaba Camii, Eski Kacerli Camii, Fatih Camii, Hürriyet Camii, İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camii, Keskiner Camii, Melek Camii, Mevlana Camii, Organize Sanayi Camii, Sanayi Camii, TOKİ Camii. >Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 5415

Yorumlar (0)Yorum Yap