26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4596
EURO34.7622
ALTIN2442.9

Elazığ depremi hepimizi derinden yaraladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elazığ depremi hepimizi derinden yaraladı
Abone ol
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Başkanı Ali Cihangir, Osmaniye’de de hissedilen Elazığ’ın Sivrice ilçe merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin üzüntü verici olduğunu belirtti.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Başkanı Ali Cihangir, Osmaniye’de de hissedilen Elazığ’ın Sivrice ilçe merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin üzüntü verici olduğunu belirtti.

Cihangir, depremde ilk belirlemelere göre 20’in üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini 1000’den fazla kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Devlet kurumlarının deprem sonrasında tüm imkanları seferber ederek enkaz altındaki vatandaşları kurtarma çalışmaları başlattığını ve yaraların sarıldığını dile getiren Cihangir, “Elazığ merkezde yaşanan ve kentimizin de aralarında bulunduğu Malatya, Diyarbakır, Tunceli, Mardin, Bingöl, Bitlis ile Suriye ve Irak’ta hissedilen deprem hepimizi derinden yaralamıştır. Ülkemizin başı sağolsun. Böyle bir doğal afet sonrasında devletimiz, ilgili kurumlarını çok iyi organize ederek kısa sürede yaralıları kurtarma çalışmalarını başlatmış, bunun neticesinde de birçok insanımız başarıyla enkaz altından çıkartılarak hastanelere kaldırılmıştır. Elazığ’da yaşanan deprem Osmaniye’de de hissedildi. Çok şükür burada bir kaybımız söz konusu olmadı. İlimizden de Elazığ’a 1 ambulans, 2 UMKE ekibi 11 personel gönderilmiştir ” dedi.

Cihangir, depremde daha fazla can kaybının yaşanmaması temennisinde bulundu.

deprem ülkesi olduğunu, AFAD’ın bu anlamda yaptığı çalışmaların büyük öneme sahip olduğunu aktaran Cihangir, “Yaşanan depremlerle tecrübe sahibi olan ülkemizde son yıllarda yapılan çalışmalar deprem anında zararı en aza indirme açısından ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Özellik AFAD’ın depremle ilgili hayata geçirdiği projelerin olası depremlerde bizlere ne büyük kolaylık sağladığını gözlemliyoruz. Elazığ’da yaşanan depremde de, önceki depremlerin aksine devletin ilgili birimlerinin çok iyi organize olduğu, bilinçli kurtarma ve müdahale örneklerinin bizzat görüldüğü bunun sonucunda da çok sayıda insanımızın enkazdan canlı çıkarıldığı bir sürece şahit olduk. Tabi ki bu tür depremler yaşanmasın fakat yaşandığında da iyi organize olmak ve bilinçli müdahalenin ne kadar önemli olduğunu bilmeliyiz. Bu anlamda AFAD’ın doğal afet bilinçlendirme çalışmalarını çok önemli buluyorum” şeklinde konuştu.

Cihangir, Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve ülkemize başsağlığı diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar