loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu Halk Süt Projesini tanıttı: 16 milyon İstanbulluya verdiğimiz sözleri bir bir yerine getireceğiz

Ekrem İmamoğlu Halk Süt Projesini tanıttı: 16 milyon İstanbulluya verdiğimiz sözleri bir bir yerine getireceğiz
Tarih: 16.10.2019 - 10:52
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Halk Süt projesinin tanıtım toplantısında konuştu. İmamoğlu, "16 milyon İstanbulluya verdiğimiz sözleri bir bir yerine getireceğiz" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşması şöyle:

"Adil bir kent olmak için çalışıyoruz. Benim en dev projem çocuklarımıza hizmet ve çocuklarımızın gelişimine katkı olacak. Çocuklar en değerlilerimiz. Bu kentte onlar için adaleti sağlamak en önemli işimiz. Artırabildiğimiz her bütçeyi bu kentin çocuklarına harcayacağız. 

Yuvamız İstanbul projemizle ik binalarımızın temellerini atmıştık. 150 mahallemize 150 kreşi kazandırma çabası içindeyiz. Tüm İstanbullu çocuğun eşitlenmesi çabası içindeyiz.

Ücretsiz Halk Süt dağıtımı uygulaması bu yoldaki adımlarımızın en önemli parçası. 

Bir çocuk süt içemiyorsa gelişiminde eksiklik var, demektir. Her çocuk süt içebilsin diye ihtiyacı olan ailelere dağıtıma başlıyoruz.

Geçinemeyen ailelerle ilgli gıda yardımlarımızı da çeşitlendireceğiz. İBB yönetimi kararlı bir tutumla ihtiyacı olan ailelerimizin yanında olacak. Kentin yoksulluğunu da yok etmek için çaba göstereceğiz. Yoksulluğu yok etmezseniz, yoksulluğu üreterek, onlara yardım etmeyle sosyal projeleri geliştirmiş olmazsınız. İhtiyaç sahibi ailelerin tespit edilmesiyle ilgili hassas süreci değerlendireceğiz. 

Ayda dağıtacağımız toplam süt miktarı 750 bin litre civarı, yılda 9 milyon litre süt. 

Bugün Dünya Gıda Günü. Bu yılki tema sağlıklı ve sürdüreleblir beslenmeyi herkes için ulaşılabilir kılma. Bu başlattığımız projeyi açıklıyor.

Her yaş grubunun süte ihtiyacı var, ancak çocukların ihtiyacı daha yüksek. Düzenli şekilde her gün en az 1 bardak süt içen çocukların fiziksel ve zihinsel kapasitelerinin artığını bilimsel kaynaklardan biliyoruz. 

Türkiye bereketli bir ülke. İstanbul'da on binlerce ailenin çocuklarına süt alamayacak koşullarda olması düşündürücü. Çocukların sağlıklı beslenmesi belediyelere bırakılmadan çözülmeli. Bazen öyle şeylerle ilgileniriz ki işin esas boyutunu unuturuz. Bu öyle bir konu. Bu şehre söz verdik, her kuruşu şehrin geleceği için harcayacağız. Nihai çözümün doğru gıda politikalarından geçtiğini hatırlatmayı görev biliyorum. 

İstanbul Halk Süt'ü temin ettiğimiz Tire Süt Kooperatifi başarılı bir kooperatiftir. BM tarafından en iyi kırsal kalkınma modeli olarak ödül almıştır. 

İstanbul'u sağlıklı, güvenli, ucuz gıdayla buluşturmayı sürdüreceğiz. İstanbul ve çevresinde tarıma yeniden can suyu vereceğiz. Tarımsal ekosistemi var edeceğiz. İzmit'ten Edirne'ye kadar bir coğrafyada tarımsal etütlere başladık. 

Bir zamanlar ülkemizde kendimize yettiğimize, dünyanın dört bir yanına ürün sattığımızı son zamanlarda işlerin iyi gitmediğini biliyoruz. 

Bizim önemli bir odağımız kente özen göstermek ve insana saygı duymak olacaktır. Yapacak çok fazla işimiz var, bu bir başlangıç.

16 milyon İstanbulluya verdiğimiz sözleri bir bir yerine getireceğiz. Bize olan güveni asla sıkıntıya uğratmayacağız. Mazeret üretmeyeceğiz. Önümüzdeki günlerce vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak çok sayıda hizmete imza atacağız. 

Çocuklarımız çok süt içsinler, spor yapsınalar. Ben içtim böyle oldum." 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları