DSİ Yatırımları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

DSİ Yatırımları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Yayın: 25.02.2021 17:16
Paylaş:
A+ A-

Vali Fuat Gürel, Devlet Su İşleri (DSİ) 234. Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek Şube Müdürü Yavuz Aydoğan’dan 2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci’nin hazır bulunduğu toplantıda kadro, personel durumu, bina lojman yardımcı üniteler ile Müdürlüğün araç makine parkı ve teçhizat durumu hakkında bilgiler vererek sunumuna başlayan Aydoğan; 2020 yılında hizmet sektöründen 4, tarım sektöründen 38 olmak üzere 42 proje yürüttüklerini toplam proje bedelinin 471 Milyon 11 Bin 924 ₺ olduğunu, 2020 yılında ödeneğin 58 Milyon 396 Bin 717 ₺ olarak gerçekleştiğini, dönem sonuna kadar 58 Milyon 396 Bin 699 ₺ harcadıklarını ifade etti.

DSİ 234. Şube Müdürlüğü olarak yürüttükleri 42 projenin; 4 adet planlama işi, 8 adet proje yapımı, 3 adet büyük su işi, 2 adet kamulaştırma, küçük su işlerinde 7 adet taşkın koruma, 5 adet taşkın rusubat, 7 adet gölet ve sulama, 1 adet yer altı barajı, 1 adet tesis, 3 adet sulama onarımı ve 1 adet de taşkın ve kurutma tesisi onarımı olduğunu söyleyen Aydoğan, Karabük İli Göletleri Ön İnceleme Mühendislik Hizmetlerinde 3 adet gölet ve 1 adet regülatörün planlandığını toplam Proje Bedelinin 1 Milyon 553 Bin 191 ₺ olduğunu, 841 ha alanın sulanması öngörüldüğünü bu işlerin Karabük-Eskipazar-Doğancılar Göleti ve Sulaması Projesi, Karabük Eskipazar Bulduk Regülatörü ve Sulaması Projesi,  Karabük Safranbolu Ovacuma Göleti ve Sulaması Projesi ile Karabük Eflani Gökgöz Göleti ve Sulaması Projesinin devam ettiğini kaydetti.

Küçük su işlerinde taşkın korumada Karabük İli Eflani İlçesi Çengeller Köyü Beyazıtoğlu Mah. Yukarıoluk Deresi,  Karabük Merkez Cemaller Köyü Soğanlı Çayı projelerinin devam ettiğini söyleyen Aydoğan, Karabük Merkez Mahalleleri Eskipazar Çayı ve Karabük Merkez Dökecek Deresi Kapullu Tersip Bendi İkmali 2. Kısım projelerinin tamamlandığını belirtti.

Şube Müdürlüğünün yürüttüğü taşkın rusubat kontrolünde Karabük Eskipazar Köyceğiz Köyü Tersip Bendi ve Islah Sekisi Yapımı Karabük Ovacık Başboyunduruk Köyü Tersip Bendi ve Islah Sekisi Yapımı Karabük Yenice Derebaşı Köyü Köyiçi Deresi Tersip Bendi ve Islah Sekisi Yapımı Karabük Yenice Yortan Beld. Ova Mah. Kızdeğirmeni ve Derebaşı Mh. Üst Havza Tedbirleri projelerinin devam ettiğini kaydetti.

Gölet sulaması proje inşaat alanında Karabük Ovacık Hatipoğlu Göleti Sulaması projesinin tamamlandığını, toplam proje bedelinin 6 Milyon 671 Bin 919 ₺ olduğunu söyledi.

Gölet sulaması barajlar ve hes alanında Karabük Eflani Gökgöz Göleti ve Sulaması, Eskipazar Ova Göleti ve Sulaması Karabük Haslı Göleti ve Sulaması Karabük Merkez Hanköy Regülatörü ve Sulaması projelerinin devam ettiğini ifade etti.

Şube Müdürlüğünün 1 adet yeraltı barajı projesinin bulunduğunu bu projenin Karabük Eskipazar Doğancılar Yeraltı Barajı olduğunu ifade eden Aydoğan, toplam Proje Bedeli 2 Milyon 517 Bin 716 ₺ olarak 16.12.2020 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlandığını kaydetti.

Büyük su işlerinde Safranbolu İçme İsale Hattı ve Arıtma Tesisi Proje+Yapımı, Aldeğirmen Barajı-Taşkın Koruma ve Karabük İçmesuyu İkmal-Tamamlama projelerinin devam ettiğini ifade etti.

Bina tesis yapımında Karabük 234. Şube Tesisleri Yapımı Projesi, sulama onarımlarında  Karabük Eflani Bostancılar Göleti Onarımı,  Karabük Eflani Kadıköy Göleti Onarımı, 23. Bölge 234. Şube Ortakçılar Göleti Onarımı projelerinin takip edildiğini, taşkın ve kurutma tesisleri Onarımında Karabük 234. Şube Taşkın ve Kurutma Tesisleri Onarımı projelerinin olduğunu ve takip ettiklerini kaydetti.

İlimizdeki tarımının gelişmesi için DSİ yatırımlarını önemsediğini ifade eden Vali Gürel, ilimizde gerçekleştirdikleri çalışmalar nedeniyle Şube Müdürü Yavuz Aydoğan ve DSİ personeline teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.