Canlı Hayvan Borsasında yapılan yeni değişiklikleri yerinde inceleyen Vali Karaoğlu’na denetim esnasında Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve İl Tarım Müdürü eşlik etti.

Günlük ortalama 2 bin 500 hayvan ve 2 bin insanının giriş-çıkış yaptığı Canlı Hayvan Borsasında açıklamalarda bulunan Karaoğlu, yeni yapılacak alanla birlikte Diyarbakır ili hayvancılık sektörü olarak hem bölge hem de ülke için çok önemli bir konuma geleceğini söyledi.

Kentte 2 milyon küçükbaş hayvan ve 750 bin büyükbaş hayvanın varlığının olduğuna dikkat çeken Karaoğlu, yeni Canlı Hayvan Borsası alanı ile daha kapsamlı ve daha hijyenik bir ortamın olmasının Diyarbakır ili için önemli olduğunu vurguladı. 

Eskiden Canlı Hayvan Borsası alanında tek kapının olduğunu hatırlatan Karaoğlu, yeni yapı ile giriş-çıkış kapılarının ayrı yapıldığını ve böylelikle yaşanabilecek izdihamların önüne geçtiklerini söyledi.

“Canlı Hayvan Borsası, Diyarbakır ve çevre iller için çok önemli bir yerdir”

Coronavirus salgını nedeni ile hizmete ara verilen Canlı Hayvan Borsası alanında durumu fırsata çevirerek iyileştirme yapıldığını belirten Diyarbakır Valisi Münir Karaoğlu, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait olan Canlı Hayvan Borsası alanı Coronavirus salgını nedeni ile hizmetlerine ara vermişti. Ara verilen durumu fırsata çevirerek Canlı Hayvan Borsası alanında tamirat ve tadilat işlemleri başlatılmıştı. Bugün yapılan işleri yerinde incelemek maksadıyla hem Ticaret Borsası Başkanı ile hem Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarımız ile hem de Tarım İl Müdürlüğümüzle burada bulunmaktayız. Görüldüğü üzere birçok şey alanda yenilenmiş durumda. Burası sadece Diyarbakır için değil Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için çok önemli bir hayvan borsasıdır. Çünkü sadece Diyarbakır’dakiler değil çevre illerden birçok kişinin gelip hayvanlarını değerlendirdiği bir alandır burası. Ayrıca Diyarbakır ili canlı hayvan ve hayvancılık sektörü bakımından çok önemli bir şehir konumundadır.” ifadelerini kullanıldı.

“İlimizde 2 milyon küçükbaş hayvan ve 750 bin büyükbaş hayvan bulunmaktadır”

Diyarbakır ilinde 2 milyon küçükbaş ve 750 bin büyükbaş hayvanın olduğunu belirten Karaoğlu, “İlimizde 2 milyon küçükbaş hayvan ve 750 bin büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Çevre illeri de bu rakama dahil edince ülke bakımından çok önemli bir hayvan sektörü karşımıza çıkıyor. Tabi bu hayvanları hem ilimizde hem de çevre illerde kayıt altına almak ülke ekonomimiz için çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Yeni yapısı ile Canlı Hayvan Borsası alanında önemli değişiklikler yapıldığını belirten Karaoğlu, “Tamirat ve tadilat işlemleri devam eden alanımızda görüldüğü gibi giriş-çıkış kapıları ayrı ayrı yapıldı. Eskiden tek kapı olduğu için giriş-çıkışlar aynı kapıdan yapılıyordu. Bu durum da haliyle çok sıkıntı oluşturuyordu. Hastalığa karşı yine araçların giriş-çıkışında dezenfektan işlemleri yapılacak. Yeni yapılan alanda hayvan otelleri ve ahırlar mevcut. İnşallah açıldığında eskiye nazaran daha iyi hizmet vermiş olacağız. Kayıp ve kaçağın az olduğu önemli bir Canlı Hayvan Borsası alanı olacaktır.” dedi.

“6 Temmuz günü güneş doğumuyla vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır”

Kurban Bayram öncesi 6 Temmuz’da Canlı Hayvan Borsasının Diyarbakır ve çevre ildeki vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Karaoğlu, “Üzerine bulunduğumuz alan 125 dönümlük bir arazi üzerine yapılmış durumdadır. Ancak bu alanın çok yeterli olduğunu söyleyemem. Bundan dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçları karşılayabilecek yeni bir alan için çalışma başlatmış. Yapılacak bu yeni alan 300 dönümlük bir araziyi kapsayacak şekilde vatandaşlara ve bölgeye hizmet verecektir inşallah. Tamirat ve tadilat işinde sona yaklaşılan Diyarbakır Canlı hayvan Borsası alanı 6 Temmuz günü güneş doğumuyla vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi