Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat'ı makamında ziyaret etti.

Beypazarı maden suları  toplatılıyor Beypazarı maden suları toplatılıyor

Ziyarette; Başkan Aktaş ile Dekan Canbolat, Diş Hastanesinin yeni yerine taşındıktan sonra, fakültenin genişletilmesi için yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

İNEGÖL, ÜNİVERSİTEYİ HAK EDİYOR

Yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Aktaş;

"İşletme Fakültesi ilçemizin önemli değerlerinden. Bir ilçenin gelişmişliği ticaret ve ihracat yapmakla olmuyor. Ciddi beyin oluşturmak gerekiyor.

İnegöl, üniversiteyi hak eden ilçe. Ama bunun süreç meselesi olduğunu biliyorum. Mevcut milletvekilimizin bu konuya alakalı çalışmalarının olduğunu biliyorum. İnşallah İnegöl, üniversiteyle daha ciddi kimlik kazanacak."

"İnegöl'ü gerçek anlamda büyütmek için eğitim alt yapısını güçlendirmemiz gerekiyor. Öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin yeni eğitim-öğretim yılını kutluyorum" dedi.

ÖĞRENCİ SAYISI 400'Ü AŞTI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat ise;

"İnegöl'e belediye başkanı olarak yaptığı katkılar ve fakültemizin oluşumunda vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarıyla bizim takdirimizi kazandı. Fakülte olarak yeni bir döneme başladık.

Taban puanı itibariyle çok güçlü öğrencilerimiz geldi. Şuan itibariyle lisans düzeyinde eğitim gören öğrenci sayımız 400'ü aştı."

"Buna yüksek lisans öğrencilerimizi de eklersek bu yıl 50 tezli, 64 tezsiz 114 yeni öğretime başlayan yüksek lisans öğrencilerimiz var.

Bu öğrencilerle dersleri Bursa'da yapıyoruz. Fakültemizin fiziki yapıları büyük ölçüde tamamlandı" diye konuştu.

YURT KASIM AYINDA ÖĞRENCİ ALACAK

Öğrenci yurdunun geciktiğini aktaran Canbolat şöyle devam etti;

"Bu dönem öğrenci kayıtlarının yapılması bekleniyordu. En son yaptığımız görüşmede Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) TOKİ'den burayı teslim aldığını öğrendim.

Yurdun Kasım ayı içerisinde öğrenci alacağı söylendi. Tabi bu normal kayıt dönemi olmayacak. Zaten öğrencilerin çoğu yerleşti."

KAMPÜSE YENİ GİRİŞ YAPILACAK

"Erkek öğrencilerimiz için yurt yapımıyla alakalı çalışmalar var. Diş Hastanesinin bir an önce bitmesini bekliyoruz.

Uludağ Üniversitesi İnegöl Kampüsü olarak girişin kampüse yakışır bir şekilde düzenlenmesini bekliyoruz. Rektörlük gerekli çalışmaları yapıyor ama bir an önce Diş Hastanesinin oradan kalkması lazım."

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, ziyaret anısına Dekan Canbolat'a çiçek takdim etti.