Son teknolojik sistem, modern, başarılı tedavi yöntemleri ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile yıllardır Sarıyer’de faaliyet gösteren Denta Vita Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, son olarak 3 boyutlu diş röntgeni olarak kullanılan ‘Dental Tomografi’ ile hastalarına tedavi uyguluyor.

En yaygın hastalıklardan biri olan ve kısa sürede yayılma riski bulunan ağız ve dişlerdeki bozuklukları gidermek adına tıp bilimi her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Gelişen ve değişen sektörde kendisini sürekli yenileyen Denta Vita Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği de bu süreci yakından takip ederek, yeni tedavi yöntemleri ile hizmet veriyor.

DENTAL TOMOGRAFİ NEDİR?

X ışını kullanarak ilgi alanı dışındaki görüntülerin odak dışında bırakılarak istenilen bölgedeki objelerin daha net bir şekilde görülmesini sağlayan Dental tomografi, ince kesitlerden oluşan ve hacim içeren görüntü elde etmeye yardımcı olan bir yöntem. Klasik diş röntgeni ile arasındaki ana fark ise bir volumetrik tomografinin 3D görüntü verebilmesi.

TEDAVİLER UZMAN HEKİMLER TARAFINDAN YAPILIYOR

Uluslararası standartlarda hizmet veren Denta Vita’da diş hekimliğinin alt branşlarını oluşturan; Cad-cam diş hekimliği, implantoloji, diş beyazlatma, estetik diş hekimliği, çene cerrahisi, pedodonti, diş eti hastalıkları, kanal tedavisi ve ortodonti tedavilerini deneyimli ve alanında uzman hekimler tarafından yapılıyor.

AYRINTILI TEŞHİS İMKANI SAĞLIYOR

Ağız ve diş sağlığı için kullandıkları Dental Tomografi ile ilgili konuşan Denta Vita Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği kurucularından Dişhekimi Berk Göl, “Öncelikle bu cihaz sayesinde saginal, koronal ve aksiyel planlardan birden fazla kesit alınıyor. Bu kesitler alındıktan sonra düzey yazılım yardımıyla tekrar dilimlenip yapılandırılarak istenen bölgenin tüm açılardan görüntülenmesini sağlıyor. Hasta ise en az seviyede radyasyona uğrayacak şekilde istenilen bölgenin tomografisi 3 boyutlu olarak görülür. Diş ve çene ile ilgili hastalıklar için dental implant uygulamalarında, çene-yüz bölgesi travmalarında sıklıkla kullanılıyor. Ayrıca diş ve çene patolojilerinde ayrıntılı teşhis imkanı sağlıyor.

ESTETİK BEKLENTİLERE UYGUN CEVAP VERİLİYOR

Dental tomografinin en önemli kullanım alanı genellikle dental implant uygulamalarıdır. Bu uygulamanın yerleştirilmesinden önce dental volümetrik tomografi ile üç boyutlu olarak planlama yapılması sonucunda hem gelecekte oluşabilecek komplikasyonların önüne geçilir hem de hastaların estetik beklentilerine uygun cevap verilir. Son zamanlara kadar implant planmasında sadece panoramik radyografiler kullanılırken gelişen teknoloji ile dental tomografilerde implant planlamasında yerini aldı. İmplant uygulanacak kemiğin dikey ve yatay miktarlarının 3 boyutlu olarak görüntülenmesi hekimin operasyona daha sağlıklı verilerle başlamasını sağlar. Ayrıca operasyonlarda meydana gelebilecek komplikasyonların da minimum seviyeye düşmesine yardımcı olur.

OPERASYONLARDAN ÖNCE YAYGIN ŞEKİLDE KULLANILIYOR

Dental tomografi, radyasyon oranının minimum seviyeye inmesi ve aynı zamanda maliyetinin de azalmasıyla birlikte büyük oranda diş ve çene operasyonlarından önce kullanılıyor. Ayrıca kafatasının hacimsel olarak görüntüsünü tespit edip kemik yapısı tamamen inceleniyor. Medikal tomografiye göre, 1’e 6’a varan oranda daha az radyasyon ile çekim yapılıyor. Hastaya verilen ışın miktarı yalnızca 0,5 ile 1,5 panoramik röntgen kadar. Görüntü kalitesi ve çözünürlüğü ise oldukça yüksek.

Meserburnu Cad. No:105 Sarıyer

Tel: 0212 242 12 24

BENZER HABER: DENTA VİTA AYRICALIĞIYLA DİKİŞSİZ İMPLANT

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/gundem/denta-vita-ayricaligiyla-dikissiz-implant-h25375.html

SARIYER POSTA