"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrat siyaset ve iman hizmeti

İbrahim ERSOYLU
06 Aralık 2019, Cuma
Türkiye’de Demokrat siyaset devlet idaresi geçerli olduğunda, başta Diyanet teşkilâtı olmak üzere cemaat ve tarikatların üzerindeki siyasî ve ideolojik baskı kalkmakta, bu yapılar rahat ve halisane iman ve Kur’ân hizmeti yapmaktadırlar.

Demokrat olmayan siyaset bir yolunu bulup ülkeye hâkim olduğu zaman ise, din hizmetleri politize edilerek veya baskı altına alınarak etkisiz hale getirilmektedir.

Türkiye’de 1950’den sonraki dönemlerde Adnan Menderes ve Süleyman Demirel’in başında bulunduğu Ahrar / Demokrat güçler, ülke idaresinin başına geçtiklerinde, dinî hizmetler rahat ve sağlıklı yapıldığı görülmüştür.

Bu güçler, maddî kalkınmayı gerçekleştirme yanında, ülke sathında Kur’ân kursları, İHL’leri ve İlahiyat fakülteleri açarak halkın maneviyat ihtiyacını karşılayarak ülkeye çok hizmet etmişlerdir.

Onlar din hizmeti yapan yapılara müdahale etmemişler, onları siyasetin üstünde tutarak işlerini rahat ve samimî olarak yapmalarına yardımcı olmuşlardır. Ayrıca onlar, siyaset meydanlarında vesile oldukları din hizmetlerini oya tahvil etmek için istismar etmemişlerdir.

Demokratların bu hizmetlerini hazmetmeyen iç ve dış fesat odakları askerleri kışkırtarak darbe yoluyla onları yönetimden uzaklaştırmışlardır.

Bu odaklar, fitne ve fesat oyunlarıyla halkı şaşırtarak onların yerine Demokrat olmayan, ancak ağzı iyi lâf yapan vizyonsuz siyasîlerin önlerini açarak iktidara taşımışlardır.

Bu siyasîler de bir taraftan yanlış karar ve uygulamalarla ülkeye zarar verirlerken, diğer taraftan cemaat ve tarikatları değişik tuzaklarla politize ederek kendilerine biat etmeye zorlamakta, biat etmek istemeyenleri ayrıştırarak veya birbirine düşürerek din hizmetlerini etkisiz hale getirmektedirler.

Bugün ülkemizde devletin kontrolünde ve onun yönlendirmesiyle çalışan devasa bir bütçeye, 80 bin küsur camiye, 150 binden ziyade personele sahip bir Diyanet Teşkilâtı, her birinin yüz binlerce müntesibi bulunan çok sayıda sivil cemaat ve tarikat vardır. Buna göre ülkemiz iman ve amel yönünden yüksek bir seviyede olması lâzımdı. Ne var ki toplumda korkutucu bir iman ve ahlâk buhranı yaşanmaktadır.

Son Söz: Demokrat olmayan siyasîler yönetimde oldukları sürece Türkiye’nin maddî manevî yönden ilerlemesi, rahat yüzü görmesi çok zor görülmektedir. Ülke yönetiminde Demokrat bir siyasete acilen ihtiyaç vardır.

Okunma Sayısı: 1335
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdulkadir Turan

    6.12.2019 16:34:41

    Ülkemizin;demokrat güçlere ve demokrasiye ihtiyacı çok fazla.Hukuk devleti;ancak ve ancak demokratik yönetim kadrolarıyla mümkündür.Demokrasi kavramını kendine şiar edinen güçlerle hukuk devleti olunur.Bu işin başka bir yolu ve çaresi de görünmemektedir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı