CUMHURİYET ODASI’NIN AÇILIŞI YAPILDI

CUMHURİYET ODASI’NIN AÇILIŞI YAPILDI

Bilecik Belediyesi tarafından Yaşayan Şehir Müzesi’nde hazırlanan Cumhuriyet Odası’nın açılışı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Semih Şahin, hazırlanan Cumhuriyet Odası’na büyük önem verdiğini belirterek, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Şahin, Bilecik'in tanıtımı adına önemli çalışmalara imza atacaklarını belirterek,"Yapacağımız çalışmalarla Bilecik’imizin sesini Türkiye ve dünyaya duyuracağız’’ ifadelerini kullandı. 

cumhuriyet-odasinin-acilisi-yapildi2.jpg

Yaşayan Şehir Müzesi Koordinatörü Arkeolog Mesut Ünver, yaptığı açılış konuşmasında, projenin gerçekleştirilmesinde emeği olan Belediye Başkanı Semih Şahin, Porland Porselen yetkilileri ve diğer katkı verenlere teşekkür ederek, Cumhuriyet Odası hakkında bilgi verdi.

‘’YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARLA BİLECİK’İMİZİ TÜRKİYE VE DÜNYADA TANITACAĞIZ’’

Açılış programında bir konuşma yapan Başkan Şahin, hazırlanan Cumhuriyet Odası’na büyük önem verdiğini belirterek, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasında, ‘’Yapacağımız çalışmalarla Bilecik’imizin sesini Türkiye ve dünyaya duyuracağız’’ ifadelerini kullanan Başkan Şahin, şunları söyledi:

‘’Kurtuluşun kenti Bilecik’te böyle bir Cumhuriyet Odası’nın olmasını çok önemsedim. Daha çok olmasını istediğim çalışmalar var ancak bununla bir başlayalım dedik. Örneğin İstasyon Mahallesinden buralara kadar yapacağımız birçok projemiz var. Bunları da gerçekleştiririz. Bu ekiple gerçekleştireceğimize inanıyorum. Sizlerin de desteğiyle Kurtuluşun kenti Bilecik’i ülkemiz ve dünyaya duyuracağız. Dediğim gibi Bilecik hem Osmanlı’nın kuruluşu ile hem de Kurtuluş savaşında önemli noktada olması sebebiyle tüm Türkiye ve dünyada tanınması gerekiyor. Tanınmıyor maalesef şu anda siz de biliyorsunuz. Yani birkaç dizi ile biraz tanıtımı oldu ama. Bu iş diziyle olacak bir şey değil. Yani dünyanın birçok köşesinden bilim insanı ve heyetin gelip gözlem ve inceleme yapmasıyla olacak bir iş. O yüzden de bizim buraya geldiklerinde onlara bir şeyler sunmamız lazım. Çok uzun vadeli değil. 5 yıl içinde bunları yapacağız.’’ İfadelerini kullandı.

cumhuriyet-odasinin-acilisi-yapildi3.jpg

‘’YILMAZ BÜYÜKERŞEN’İN ELİYLE YAPACAĞI ATATÜRK BALBUMU HEYKELİNİ DE EN KISA ZAMANDA CUMHURİYET ODASINA KAZANDIRACAĞIZ’’

Hazırlanan Cumhuriyet Odası’na, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kendi eliyle yapacağı Atatürk balmumu heykelini de kazandıracaklarını kaydeden Başkan Şahin, ‘’Aslında burayı 5 Aralık’ta açmayı planlıyorduk. Ancak yurt dışı programım dolayısıyla burada değildim ve bu açılışa katılmayı da çok istiyordum. Onun için böyle bir program oldu. Odada iyi bir sürprizimiz olacaktı ve bunu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımızdan alacaktık. Kendisiyle telefonla görüştüm ve bir tedavisinin olduğunu ifade etti. Böyle bir çalışmayı daha sonra yapabileceğini söyledi. Biz de çok memnun olduk. Yılmaz Hoca’mızın eliyle yaptığı bir Atatürk heykelini de Cumhuriyet Odamıza kazandıracağız’’ şeklinde konuştu.

Başkan Şahin, daha sonra Cumhuriyet Odası’nın tefrişatında katkısı olan Porland Porselen Üretim Müdürü Sonay Doğanç’a Teşekkür plaketi vererek, Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Pamukçu’ya teşekkürlerini iletti.

Üretim Müdürü Sonay Doğanç ise böyle anlamlı bir çalışmada yer aldıkları için duyduğu memnuniyeti belirterek, Başkan Şahin ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

cumhuriyet-odasinin-acilisi-yapildi4.jpg

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Odası’nın açılışı gerçekleştirildi. Başkan Şahin ve beraberindeki heyet, daha sonra Cumhuriyet Odası’nı gezerek, Yaşayan Şehir Müzesi Koordinatörü Arkeolog Mesut Ünver’den bilgi aldı.

ATATÜRK’ÜN BİLECİK’E GELİŞİ VE BİLECİK MÜLAKATI’NIN YER ALDIĞI GAZETELER SERGİLENDİ

Cumhuriyet Odası açılış programında ayrıca 5 Aralık Atatürk’ün Bilecik’e Gelişi ve Bilecik Mülakatı’nı sayfalarına taşıyan gazeteler sergilendi.

Müze Koordinatörü Ünver, Bilecik Mülakatı’ndan haber veren gazeteler hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Vatandaşlar da Cumhuriyet Odasının hazırlanmasında emeği olan Belediye Başkanı Semih Şahin ve diğer katkı verenlere teşekkür etti.

cumhuriyet-odasinin-acilisi-yapildi5.jpg

Açılış programına Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Ali Eratik, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Sarı, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.