CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI: BAKLİYAT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı talimat verdi

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI: BAKLİYAT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gıda fiyatlarındaki artışın arka planında araştırılması için talimat verdiği ortaya çıktı. Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, “Yağ, bakliyat, sebze ve meyvede fiyatlar öncelikli meselemiz” ifadeleri kullanıldı.

Salgının ekonomik olarak olumsuz etkilerini yaşayan pek çok vatandaş gıda fiyatlarındaki artıştan şikayetçi. Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre, bu konuda gerekenlerin yapılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan harekete geçti. Ekonomi kurmaylarına, fiyat artışlarının arka planında olup bitenlerin araştırılması için talimat veren Erdoğan’ın açıklamalarında, “Yağ, bakliyat, sebze ve meyvede fiyatlar öncelikli meselemiz. Vatandaş gıda ürünlerini daha ucuza tüketmesi lazım” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Bankalar düşük faizli kredi versin

Açıklamalarında esnaf ve işletmelere de değinen Erdoğan, bankaların düşük faizle kredi vermesi gerektiğini dile getirdi. Erdoğan konuya ilişkin olarak, “Bankalar karlarıyla övünüyor. Kazansınlar ama yapsınlar. Vatandaşın, esnafın, yatırımcının, sanayicinin yanında yer alsınlar” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0