MENÜ

Corona virüs bile şüpheyi gideremedi

Abone Ol Google News

Türk futbolunda yıllardır alışagelmiş ve artık iyice de kanıksadığımız ‘MHK’ , ‘Operasyon yapılıyor’ gibi havada uçuşan iddialara bir yenisi eklendi. Tüm dünyayı kasıp kavuran Corana virüs konusunda bile ne yazık ki ortak bir zeminde buluşamadık.. Liglerin seyircisiz oynanması ve liglerin erlenmesi konusu Bilim Kurulunun tavsiyesine göre Hükümetin aldığı bu karar elbette tartışılabilir.. Oyuncular , antrenörler bu konuyla ilgili açıklamalar yapabilir. Hatta oynamak istemediklerini de söyleyebilirler.. Bundan başka bir şey çıkarmak da bu kararların arkasında da başka bir şey aramayalım.. Bırakalım sağlık konusunda bari insanlar rahatça görüşlerini açıklasınlar.. Ama içlerinde dünya çapında uzmanları barındıran Bilim Kurulu’nun kararlarına da saygılı olalım. Yıllar önce bir seyahatte tanıştığım yurt dışında da mesleki çalışmalar yapmış olduğunu öğrendiğim Psikiyatr Prof. Dr. Mehmet Hakan Türkçapar kağıda tek bir cümle yazdı ve bana uzattı. : “Türkler’in Avrupalılar’dan en büyük farkı kuşkucu olmalarıdır..

Haberin Devamı

Kuşku deyince de aklıma Merlyl Streep’in oynadığı ‘Şüphe’ filmi gelir. Filmin içinde bir sahne de hakkında şüpheler duyulan peder vaazına şöyle başlar: “Emin olmadığınızda ne yaparsınız? Bugünkü vaazın konusu bu. Şüpheye de gerçek gibi sıkıca sarılabilir insan.” Daha sonra bir hikâye anlatır. Dedikodu yapan bir kadına rahip şunu der: “Çatıya bir yastık çıkar, onu bıçakla yar ve sonra bana dön.“ Kadın söyleneni yapıp pedere “Yastığın içindeki tüyler her yöne uçuştu“ der. Peder: “Şimdi geri gidip rüzgarla dağılan tüylerin hepsini toplamanı istiyorum.” “Ama” der kadın:

Haberin Devamı

“Bunu yapamam. Nereye gittiklerini bilmiyorum. Rüzgar onları her yöne savurdu.” “İşte” der peder: “Bu dedikodudur.” Bir yandan ekonomik sıkıntılar içinde boğuşan Türk futbolunun önünde ki en büyük engel bence işte bu “Şüphe”dir. Türk futbolunda yaktılar dedikodu kazanının altını, aldılar ellerine bıçaklarını, parçaladılar bir sürü yastığı. Kafamızda onlarca şüphe ve şüpheye gerçek diye sarılan milyonlar...

Türk futbolunda tüyler uçuşuyor.. Göreve geldiğinden itibaren bir çok zorlukla uğraşan Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in en önemli görevi Türk futbolunda uçuşan tüyleri yastığın içine tekrar sokmak yani şüphe virüsünü Türk futbolundan çıkarmak olacaktır. Şahsi kanaatim tüm dünyayı kasıp kavuran Corona Virüs’ü tüm dünya ülkeleri küresel işbirliği ile kontrol altına alınacak aşıyı bulacaktır ama korkarım ki artık yıllardır Türk futbolunun tüm hücrelerine işlemiş ‘şüphe ve dedikodu virüsünün’ ilacı için daha çok beklemek zorunda kalacağız gibi..

YORUM YAZ