• Reklam
  • Reklam
Reklam

ÇOCUKLARI İÇİN KURDUKLARI BASKETBOL KULÜBÜ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

AİLELERİN, ÇOCUKLARININ SPOR YAPMASI İÇİN KURDUĞU KULÜP ŞİMDİ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR.

ÇOCUKLARI İÇİN KURDUKLARI BASKETBOL KULÜBÜ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

AİLELERİN, ÇOCUKLARININ SPOR YAPMASI İÇİN KURDUĞU KULÜP ŞİMDİ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR.

ÇOCUKLARI İÇİN KURDUKLARI BASKETBOL KULÜBÜ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR
Editor: Turgutlu Manşet
04 Aralık 2019 - 19:42 - Güncelleme: 04 Aralık 2019 - 19:46

Ailelerin, çocuklarının spor yapması için kurduğu kulüp şimdi başarıdan başarıya koşuyor.
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde esnaf Serkan Pirçek ve Basketbol eğitimcisi Berati İncebay tarafından kurulan BasketMania (Basketbol İhtisas Kulübü) katıldığı liglerde başarıdan başarıya koşuyor.
Türkiye Basketbol Federasyonu Manisa bölge liginde aynı oyuncularla katıldığı U14 ve U16 gruplarında aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiren BasketMania Basketbol İhtisas, bu süreçte U14 Milli takımını da 3 oyuncu kazandırmayı başardı.
BasketMania'nın genç oyuncuları Ceren Çetin, Yağmur Pirçek ve Başak Müjgan Yavaşoğlu geçtiğimiz günlerde U14 Milli Takım kampına katılarak seçmelerde başarı sağladı.
Manisa U14 kızlar liginde namağlup liderliğini sürdüren BasketMania aynı takımla U16 liginde de mücadelesini sürdürüyor.
Çocuklarına spor yapmak için fırsat yaratmayı amaçladıklarını belirten ailelerden aynı zamanda kulüp başkan yardımcılığını da yürüten esnaf Serkan Pirçek; "İlk başta sadece çocuklarımızın spor yapmaları için başladığımız bir girişimle hem ailelerimiz hem de değerli hocamız Berati İncebay'ın desteğiyle BasketMania Basketbol İhtisas Kulübü'nü kurduk. Hocamızın geçmişte yaşadığı başarılar bizi de motive ediyordu. Zaman geçtikçe çocuklarımızın gelişimini izledik. Şimdi kızlarımız Türkiye Basketbol Federasyonunun organizasyonunda yapılan Manisa U14 ve U16 Kızlar liglerinde başarılı sonuçlara imza atıyorlar ve takımımızdan 3 kızımız U14 Milli takımına seçildi, bu tabi ki bizim içinde büyük bir gurur. Buradan tüm ailelere seslenmek istiyorum çocuklarımızı spora teşvik edelim, hem fiziksel gelişimleri hem de sosyal yaşamları açısından evlatlarımızın çok daha başarılı ve daha önemlisi mutlu olduklarını göreceksiniz. " dedi.
BasketMania'nın kulüp başkanlığını da yapan tecrübeli antrenörü Berati İncebay'da sporcu ailelerinin kulübe verdikleri destekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Tüm çocukların aileleri tarafından spora yönlendirilmesi gerektiğini söyleyen antrenör Berati İncebay; "Ailelerimizin de talebiyle böyle bir kulüp kurduk. Tabi ki başlıca hedefimiz, çocuklarımıza spor yaptırmak, sporun hayatımızın bir parçası olduğunu öğretmek ve öncelikle onların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini sağlamak. Ondan sonra zaten başarı da bir şekilde geliyor. Çok çalışarak, yeteneklerimizi geliştirerek ve takım ruhunu yakalayarak bizler bunu şimdilik bir nebze de olsa başardık. Kendi ligimizde iyi sonuçlar alıyoruz. Üç oyuncumuzu yaş kategorilerinde Milli Takıma gönderdik. Bu bizim için büyük mutluluk. 2019 yılı içerisinde ailelerimizle birlikte kurduğumuz BasketMania Basketbol İhtisas kulübümüzde çalışmalarımız her geçen gün gelişerek devam ediyor." Dedi.