Başkan Ataç Gümüşhanelilerle kahvaltıda buluştu

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği tarafından organize edilen kahvaltıda dernek üyeleri ve Gümüşhaneli öğrenciler Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’la buluştu.

Başkan Ataç Gümüşhanelilerle kahvaltıda buluştu

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği tarafından organize edilen kahvaltıda dernek üyeleri ve Gümüşhaneli öğrenciler Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’la buluştu.

Öğrencilerin tanışması ve kaynaşması amacıyla düzenlenen kahvaltı organizasyonuna, Tepebaşı Belediyesi Sinan Alağaç Deneyimli Kafe ev sahipliği yaptı.

Dernek Yönetimi ile birlikte Anadolu, Osmangazi ve Eskişehir Teknik Üniversitelerinde öğrenim gören çok sayıda Gümüşhaneli öğrencinin katıldığı kahvaltıda konuşan Dernek Başkanı İrfan Ataman, kentte öğrenim gören Gümüşhaneli öğrencilerin tanışması ve kaynaşması amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, hemşehri dayanışmasının önemine dikkat çekti. Gençlere öğrenimleri süresince kendilerini geliştirmelerinin çok önemli olduğu tavsiyesinde bulunan Ataman, kendilerini yalnız bırakmadıkları ve verdikleri destekler için Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a da teşekkürlerini iletti.

Daha sonra konuşan Başkan Ataç ise gençlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeleri gerektiğine dikkat çekti. Ataç, “Öncelikle Gümüşhanelilerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Hemşehri gençlerin bir araya getirilerek tanışmaların ve kaynaşmalarının sağlanması son derece önemlidir. Benim gençlere tek bir tavsiyem olacak o da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izini bırakmamaları ve onun izinden gitmeyi sürdürmeleridir. Bizim tek yolumuz var o da Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği medeniyettir. Onun ilkeleri, devrimleri bizim için gerçekten çok önemlidir” dedi. "Tepebaşı Belediyesi Türkiye’de ve Avrupa’da parmakla gösterilen bir belediye haline geldi” Eskişehir’in Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu ve Tepebaşı Belediyesinin Türkiye’de yapılamayan projeleri hayata geçirmek gibi bir vizyon çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Ataç, “Eskişehir’imiz son 20 yılda gerçekten müthiş yol aldı. Eskişehir, Türkiye’nin gerçekten parlayan yıldızı oldu. Hafta sonları binlerce insan diğer yerlerden gelerek Eskişehir’i geziyor. Ayrıca bize belediye başkanları ve başka görevde olanlar insanlar da gelerek projelerimizi bilmek ve yerinde görmek istiyorlar. Onları da ağırlıyoruz ve projelerimizi anlatıyoruz” dedi.

Özellikle Dernek yönetimine kahvaltı programı düzenledikleri için arkadaşları adına teşekkür eden Osmangazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi aynı zamanda öğrenci temsilcisi Sefahan Özhan da yaptığı açıklamada “Eskişehirde geldiğimiz ilk günden beri ben ve arkadaşlarım derneğimiz sayesinde hiç yabancılık çekmedik. Çekmiyoruz. Burada kendi evimizde gibi hissediyoruz kendimizi. Dernek yönetimi bize çok destek oluyorlar.Bizde yapılan faaliyetlere katılmaya gayret ediyoruz.  Gümüşhaneli olduğumuzu hiçbir zaman unutmuyoruz. En iyi şekilde ilimizi temsil etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tekke Beldesi sakinlerinden Şair Bilal Şahin’in okuduğu “Başka bir Memleket” isimli şiiri duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Dernek Başkanı Ataman ve dernek yöneticileri tarafından Başkan Ataç’a soy ismini taşıyan ve Gümüşhane’de bulunan ’Ataç Konağı’nın fotoğrafı hediye edildi. Organizasyon, günün anısına hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER