BÜLENT SAYLAM

CHP Keşan İlçe Başkanlığı Lokali’nde düzenlenen toplantı, saat 13.00 sıralarında başladı.

Toplantıya, parti yöneticileri, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak, Pekcan söz aldı.

Pekcan: “yönetilemeyen, savrulan bir Keşan var”

Keşan’da bir süredir AK Parti anlamında hareketli günler yaşandığını belirten Recep Pekcan, Arka arkaya ziyaretler yapıldı. Önce Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanımız buradaydı, sonra AKP’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı buradaydı. İl başkanı zaten devamlı gelip gidiyor. AKP milletvekili de burada. Keşan'da yoğun şekilde çalışıyorlar ve kendilerini gösteriyorlar. Yaklaşık 2 senedir onların tanımlamasıyla gönül belediyeciliği adı altında bir belediyecilik çalışması yapılıyor. Halkın memnuniyetsizliği söz konusu ve zemin kayıyor. Keşan’da çok önemli bir değişim yaşanıyor. Yapılan şeylerden de çok net belli. 2 senede yapılan şey, yollardır. Onun dışında aynı yolları 2 kere yapıyoruz. Yeni asfaltlar yapıyoruz ama yeni asfaltlar kısa sürede kabarıyor. Yamaları yapıyoruz yamalar kalkıyor. Genel başkanımızın dediği gibi yönetilemeyen, savrulan bir Keşan var. Keşan Belediyesi tarafından büfe kiralamaları yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda yaşanan durum basına yansıdı. Buradaki büfenin arkasında bir sarkıtma var. Muhtemelen ön taraf bir daha veriliyor. Onun dışında daha keyifsiz işler var. Türkiye'de olduğu gibi Keşan'da da siz değerli basın ile ilgili hoş olmayan gelişmeler yaşanıyor. Bir basın mensubu arkadaşımız savcılığa şikayet edildi. Hani basın özgürlüğü hani düşünce özgürlüğü?” dedi.

“memur arkadaşlar BEM-BİR-SEN’e geçmeleri için yoğun baskı altındalar”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin Keşan’a gelmesinin ardından Keşan Belediyesi’nde baskıların arttığını ifade eden Pekcan, şunları söyledi: “Belediyede çalışan memur arkadaşlara sendika değiştirmeleri konusunda baskı yapılıyor. Baskının ne şekilde yapıldığını zamanı gelince söyleyeceğiz. KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen’ e üye olan memur arkadaşlar BEM-BİR-SEN’e geçmeleri için yoğun baskı altındalar. Bunu kamuoyunun beğenisine çalışan arkadaşların değerlendirmesinde bırakıyorum.”

“Sayın başkan kendisi yapmış gibi anlatıyor”

Recep Pekcan sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen mecliste, pandemi nedeniyle zarar gören Keşan halkı ve kiracılar için birtakım kazanımlar elde edildi. Birtakım yardımlar çıktı ama güneşi balçıkla sıvamadan emek hırsızlığı yapmadan nasıl olduklarının anlatılması lazım. Elbette belli konularda fikir birlikteliğiyle geçti. Ama ben Keşan kamuoyunun bir kere daha bilgisi olması için Cumhuriyet Halk Partisi adına Millet İttifakı adına olayın nasıl olduğunu kısaca söyleyeyim. Konutlarda, insani su kullanım hakkı adı altında yüzde 20 su indirimi yapılacak. Ocak ayındaki okumalarla başlayacak. Sayın başkan kendisi yapmış gibi anlatıyor. Plan ve bütçe komisyonunda görüşülürken, AKP’li arkadaşların şerh koyduğu ve reddettiği bir indirimdir. Ama meclise geldiğinde canlı yayında ve meclis çoğunluğu nedeniyle, geçeceğini bildikleri için evet demişlerdir.” 

Toplantıda daha sonra CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı söz aldı.

Pekcanlı: “Pandemi 10 aydır herkesin belini büktü”

Esnafların ve vatandaşların ekonomik açıdan ciddi sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Pekcanlı, “Edirne bazında ticaret yapan esnafımızı milletvekilimizle gezdik ve onlarla bir araya gelmeye çalıştık. Daha önce pandeminin etkilediği sektörlerle ilgili biz ve milletvekilimiz bir rapor hazırlamıştık. AK Parti kongresini tamamladı. Birçok yerde kongre yapılamıyorken, kongre salonunu herkes görmüştür herhalde. Edirne'de görmek istediğimiz bir çok insanın yüzünü ben orada gördüm. İnşallah esnafın, çiftçinin sıkıntılarını orada AK Partili yöneticileri yakalamışken anlatmışlardır. Çünkü onların kongreye gittiğini gördük. Bundan sonraki ziyaretlerinde, kongreye gittiklerini ve çiftçinin sorunlarını iletip-iletmediklerini hatırlatacağım. Pandemi yaklaşık 10 aydır herkesin belini büktü.” şeklinde konuştu. 

“Esnafa yardımda bulunsunlar”

Keşan’da, önceki dönem belediye başkanı Mehmet Özcan’ın altyapı olmak üzere bir çok çalışmayı bitirdiğini ifade eden Fevzi Pekcanlı, “Keşan Belediyesi’nin bu pandemi döneminde esnafa daha fazlasını yapması lazım. Biz, Keşan ve Havsa’da altyapıyı bitirdik ve anahtar teslimi belediye bıraktık. Esnafa destek çıkacaksa yerel yönetimler olarak çıkmalılar. Edirne'de, 300 milyon-400 milyon TL’lik altyapı işi var ama Recep Gürkan, esnafa verdiği desteklere baksınlar! Koskoca hükümet arkalarında. Bakanlıklardan gelen tahsisli ödeneklerle projeleri kendi imkanlarıyla yaratmış gibi anlatmak yerine çıksınlar esnafa yardımda bulunsunlar.” dedi.

Toplantıda son olarak, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu söz aldı.

Gaytancıoğlu: “Esnaf, kaderine terk edildi”

Türkiye’nin gerçek gündeminin yoksulluk ve işsizlik olduğunun altını çizerek, sözlerine başlayan Gaytancıoğlu, Yoksulluk, işsizlik ve hayat pahalılığı hiçbir zaman unutulmaz. Bugün Keşan'ın pazarı ve vatandaş pazara gittiğinde, mutsuz şekilde evine dönüyor. Neden istediklerini çocuğunun, eşinin istediklerini alamadan dönüyor. Çünkü insanların gelir çok düşük. Asgari ücret açıklandı ve yoksulluk sınırına yaklaşamıyor. Açlık sınırının biraz altında kalıyor ama birkaç ay sonra açlık sınırı asgari ücreti bile aşacaktır. Emeklilerimizin yüzde 80’i açlık sınırının altında bir gelire sahipler. Türkiye'nin gerçek gündemi bu ama AKP ve küçük ortağı bir sanal gündem yaratmaya çalışıyorlar. Bizim onu konuşacağımızı zannediyorlar ama çok yanılıyorlar. Biz onu konuşmayacağız. Bizim gerçek gündemimiz kesinlikle ve kesinlikle, esnafın bugün içine düştüğü durumdur. Daha doğrusu düşürüldüğü durumdur. Esnaf, kaderine terk edildi. Arkadaşlar kahveci esnafı 10 aydır kapalı. Birkaç ay açıldı ama son 4 aydır tamamen kapalı. Elindeki en önemli silahı olan oyunlar elinden alındı. İşletmeler, hijyen kurallarına uydular ama 4 aydır kapalı. Ne yiyorsun, ne içiyorsun diye kimse sormadı. Evine ekmek götürüyor musun diye kimse sormadı. 700 bin kahveci esnafımız var. Restoranlar ve lokantalara paket servisle idare edin denildi. Her şey pakete girmiyor, paketi alabilecek insan da yok. Esnafa kira yardımı yapılacak denildi ama bunu da, daha vermediler. Paramız yok diyemiyorlar.” şeklinde konuştu.

“Biz Türkiye'nin gerçek gündeminden kopmayacağız”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin, CHP’li belediyeler çalışmıyor” şeklindeki sözlerini eleştiren Okan Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “‘CHP’li belediyeler çalışmıyor, iş yapmıyor’ demiş. Herkes her şeyi görüyor arkadaşlar kimin çalışıp kimin çalışmadığı ortadadır. Halk niye bize destek verdi, neden İstanbul'u, Ankara’yı, İzmir'i sen yönet dedi. Halk seçimlerde bize destek verdi. Ama İstanbul'da belediyemiz ekmek dağıtımı yapmak istiyor ama engellemeye çalışıyorlar. Fırıncı esnafının olmadığı yerlere büfeler açmak istiyor. Her şey planlı programlı yapmak istiyorlar ama oradaki belediyeler mecliste bizi engellemeye çalışıyor. İnsanlar, 1 TL’lik ekmekten almak istiyorlar. Biz Türkiye'nin gerçek gündeminden kopmayacağız. Ciddi anlamda belediyecilik yapıyoruz. Bize çamur atacaklarına Türkiye’yi yönetsinler. Bizimle uğraşmasınlar. Her şeyin suçlusu CHP diyerek gündemi saptırmak doğru değil. Biz gerekirse iktidara destek veriyoruz. Her konuda vermeye çalışıyoruz.”