Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, Sarıyer İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Sarıyerli kadınlar ile bir araya geldi.

Yerel seçimlerde kadın kollarının çalışmaları ve kadının siyasetteki yeri gibi konuların ele alındığı toplantıya; CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Sarıyer Belediye Meclisi CHP kadın üyeleri, kadın muhtarlar, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları üyeleri ve partililer katıldı.

“HEDEFİMİZ PARTİMİZİN İKTİDAR OLMASIDIR”

Ziyaret sırasında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, “Siyasi partilerde kadın aday kotaları yüzde 50 bile olmuyorsa ve bunlar gelişmiyorsa konuşacak çok şey var. Burada önemli olan sonuç alacak adımların atması. Tabi yerel seçimlerden sonra bazı eleştiriler aldık. ‘İstanbul’da, Ankara’da ne yaptınız? Bir tane bile kadın belediye başkanı çıkaramadınız’ dediler. Kadınların siyasette ve yönetimlerde olması çok önemli ancak biz kadın derneği değiliz. Bu arada kadın dernekleri, STK’lar çok önemli. Fakat biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Teşkilatıyız. Dolayısıyla siyasal bir yapılanma içerisindeyiz. Bizim ilk hedefimiz kadın temsilinden önce partimizin iktidar olmasıdır. Bunun yanı sıra kurulacak parti iktidarında kadın temsiliyetinin oluşturulması da ikinci önemli görevimiz” ifadelerini kullandı.

“SABIRLI OLMAMIZ GEREKİYOR”

Ağırman, “Bizler burada olduğumuz sürece kadınların inançlarıyla büyük zaferler elde edeceğimizi düşünüyorum. Son yerel seçimde büyük bir zafer elde ettik. Biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor. Çünkü yerelde yaratılacak başarının genelde iktidarı getireceğine inanıyorum. Ekrem İmamoğlu Başkanın da ifade ettiği gibi bu süreçte hepimiz oranın bir temsilcisi gibi vazife edineceğiz. Bütün aksaklıkları, eksiklikleri gidermek adına bu rolü üstleneceğiz” diye konuştu.

“SEVGİ DİLİ İLE TÜRKİYE’Yİ DE KAZANACAĞIZ”

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş ise, “Kongreler süreci başladı. Açıkçası seçimden daha yoğun bir gündem olacağını biliyoruz. Çünkü hepimiz bu tecrübeyi yaşadık. Bu seçim sürecinde gittiğim her yerde kadınların listelerde olması gerektiğini anlattım. Bunun yanı sıra seçimlerde rekabet olabilir ancak bunu kesinlikle kavgaya dönüştürmemeliyiz. Sevgi dilini kullanarak İstanbul’u kazandık. Bu dili kongreler sürecinde devam ettirirsek, Türkiye’yi de kazanacağız. Zaten bununla ilgili çalışmaları da İstanbul’dan başlattık” dedi.

CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, toplantının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman’a çiçek takdim etti.

SARIYER POSTA