Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ramazan Bayramı boyunca pandemi nedeniyle, yurt genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını hatırlattı. 

Ramazan bayramının bu yıl buruk kutlanacağını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yaklaşık 2 aydır, salgın nedeniyle camilerin ibadete kapatılması sonucu Cuma namazları, teravih namazları camilerde kılınamadı. Kadir Gecesi de camilerde eda edilemedi. Dolayısıyla bu yıl ilk kez Bayram namazı da camilerde kılınamayacak. Dünya farklı dönemlerde salgın yaşadı ama ilk kez ibadete yasak getirilen bir salgınla karşı karşıyayız” dedi. 

Bir ay boyunca tutulan orucun ardından, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Ramazan bayramının bayram tadında yaşanamayacak olmasının burukluğu içinde olduklarını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Allah bu tür salgınlardan ülkemizi ve tüm dünyayı korusun” diye konuştu.

Tüm dünyanın çok zor bir dönemden geçtiğini belirten CHP Milletvekili Gürer, “İlk kez çocuklar büyüklerin ellerini öpemeyecek, bayram harçlığı alamayacak. Bayram namazı ile güne coşkuyla başlayamayacak. Mezarlık ziyaretleri olmayacak. Yeni kıyafetler, bayrama özgü tatlılar, bayram ziyaretleri yapılmayacak” ifadelerini kullandı. 

Her şeye rağmen Ramazan Bayramına ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Salgın nedeniyle bu bayramda yaşadığımız burukluğu dilerim bir daha yaşamayız. Başta sağlık olmak üzere, toplumsal barışın, huzurun, kardeşliğin en üst seviyede yaşanacağı nice bayramlar temennisiyle, tüm yurttaşlarımızın ve Niğdeli hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim