ENEZ MEKTUBU

CHP Kurultayı yaklaşıyor. Seçim var ve görünürde bir Genel Başkan arayışı yok gibi. Ama yine de hala arayış içinde olan, ya da geleceklerini garanti almak isteyenlerin kapalı kapılar ardındaki kulis çalışmaları gözden kaçmıyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde Edirneli  Belediye Başkanları’nın, hiçbir neden yokken  bir araya gelip hoşsohbet görüntüsü vermeleri buna örnek. Artık CHP’yi, örgütler değil  TEK ADAM anlayışı ile Belediye Başkanları yönetiyor. Örgüt / mörgüt yok. İşaretle ve icazetle gelen delegeler, dolayısıyla taşra örgütleri sadece yasal bir görüntüden ibaret. Neyse ki korona salgını var da CHP Örgütü’nün var olup olmadığı, ne olup ne olmadığı, ne işe yaradığı uzun süredir dikkat çekmiyor. 

***

Belediye Başkanlarımız keşke sadece böyle kişisel hesaplar için değil de hepimizi umutlandıracak güç birlikleri için bir araya gelebilselerdi. Örneğin Enez’de Sayın Recep GÜRKAN’ın seçimden önce söz verip “Seçimden sonra 5 ayda bitireceğim” dediği Enez’deki “Erdin BİRCAN Parkı” hala molozları, insan boyundaki otları ile “Park” olmayı bekliyor. Enez Eski Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, bu alanı 60 dönüm olacak şekilde düzenleyeceğini söylüyordu. Buraya da bu yakışır. Şimdi duyuyoruz ki sadece 1-2 dönümlük bir alan düzenlenip adına PARK denecek. Enez Belediyesi’nin bu kadar küçük bir alan için 15 ay beklemesi,  Recep Gürkan’ın kapısını aşındırması da hiç hoş değil. Enez Belediyesi bu kadar alanı ve hatta 60 dönüm araziyi de tek başına düzenleyecek güçtedir. 

Para yok demesinler… Para o kadar çok ki yan gelip yatan Belediye Başkan yardımcılarına bile tıkır tıkır ödenecek para bulunabiliyor.

***

Kurultay’da Genel başkan seçilecek. Örgüt içinde hala AKP ağzı ile konuşanlar var. Kılıçdaroğlu’nu kötülemek, gözden düşürmek bazılarının vaz geçemedikleri bir saplantı. Hani Papa yüceliğini kanıtlamak için denizin üstünde yürüyerek marifetini göstermiş ama gazeteler ertesi gün “Papa yüzme bilmiyor” diye manşet atmışlar ya. İşte öyle bir şey… Adam CHP’de %25 civarındaki oyla bir yere varılamayacağı gerçeğini hepimizden önce görerek Ekmeleddin Bey dahil her dala sarılmış ve sonuçta 2019 yerel seçimlerinde oluşturduğu ittifaklarla çok önemli bir hedefi yakalamıştır. 30 yıllık kaleleri yıkarak Ankara, İstanbul başta olmak üzere 11 büyükşehir Belediyesini kazanmış bir Genel Başkanı ve kadrosunu hala beceriksiz ve yetersizlikle suçlamak AKP, Bahçeli ve Perinçek ağzı değil de nedir..? İMAMOĞLU diye bir figürü seçimden 1 yıl önce hangimiz biliyorduk? İmamaoğlu Kılıçdaroğlu’nun bulup öne çıkardığı  tercihidir. 

***

CHP örgütleri yasal bir görüntüden ibaret” dedim ama elbette istisnaları da var. “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek Keşan’da seçimi kazanan Başkan Recep Pekcan ve ekibi geçtiğimiz günlerde Ankara’da başta Kılıçdaroğlu olmak üzere parti yetkililerini ziyaret etti. Bayram değil, seyran değil diye düşünürken bu ziyaretin 6 aylık Keşan İlçe Başkanlığı Faaliyet Raporu”nun Genel Merkez’e iletilmesi amaçlı olduğu öğrenildi. 

Bence bir iletişim eksikliği var. Ben bir süre önce yazdığım “ÖNCE CHP UYANMALI” başlıklı yazımda sevgili Pekcan’a “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dendiğine göre bugüne kadar eskisi gibi olmayan, yani şimdi yeni olan nelerdir?” diye sormuş bir yanıt alamamıştım. Gerçekten merak ediyorum.  

Hem de hiyerarşik yapıyı, İl Başkanlığını atlayarak Genel Merkez’e rapor sunulacak kadar özel ve önemli örgütsel çalışmaları, eskisi gibi olmayanları, yeni olan örgüt farklılıklarını öğrenmek istiyorum. Umarım bu konuda hem beni hem de kamuoyunu aydınlatırlar.