esss

CHP Esenyurt 25 Dönüm Arsa için Basın Açıklaması yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Esenyurt 25 Dönüm Arsa için Basın Açıklaması yaptı
CHP Esenyurt İlçe Örgütü, eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu'nun vakfına tahsis edilen 25 dönümlük arsanın Esenyurt Belediyesi'ne iade edilmesi için basın açıklaması yaptı.

Bu akşam Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Değerli Esenyurt’lular

Bugün burada, çocuklarımızın elinden çalınan geleceklerine sahip çıkmak için toplandık.

Mülkiyeti Esenyurt Belediyesine ait olan ancak 8 yıl önce Yeşilköy 2001 Vakfına tahsis edilen ve sonrasında dönemin belediye başkanı Necmi Kadıoğlu ile O nun döneminde Esenyurt Belediyesi’nin büyük ihalelerini alan işadamı Orhan Özyurt’un aile vakfına dönüşen 25 dönümlük arsanın yeniden Esenyurt halkına ve Esenyurt’un çocuklarına iadesi konusu geçtiğimiz ay gerçekleşen meclis toplantısında gündeme geldi.

Sayıştay’ın denetim raporlarıyla da hukuka aykırılığı tespit edilen tahsis işleminin iptal edilerek, vakıftan geri alınmasını içeren başkanlık teklifinin görüşülmesi ve karara bağlanması çoğunluğunu AKP’li üyelerin oluşturduğu Hukuk komisyonunca Ekim ayı oturumuna bırakılmıştı.

Esenyurt Belediye Başkanı Sn. Kemal Deniz BOZKURT ve Belediye yönetimi ilçedeki okulların yetersizliğine dikkat çekerek, arsanın vakıftan geri alınarak yapılması düşünülen LİSE KAMPÜSÜ PROJESİ konusu 1 Aylık sürenin ardından 10 / EKİM / 2019 tarihindeki meclis toplantısında ele alındı ve AKP meclis üyeleri, verdikleri ret oyuyla bu arazinin vakıfta kalmasını sağladılar.

Burada dikkat çeken diğer bir konu ise Esenyurt Belediyesi Hukuk Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Kadir ÇAKIR’ ın aynı zamanda Esenyurt Üniversitesi’nin Hukuk Danışmanı, Avukatı olması ve arsanın tahsisinin vakıfta kalması lehine oy kullanmasıdır. Başka bir deyişle Esenyurt halkının oylarıyla, Esenyurt halkına hizmet etmek için seçilenler tercihlerini, Esenyurt un 160 bin çocuğunun hakkı, geleceği yönünde değil, 2 kişinin menfaati yönünde yapmışlardır.

İlçemizde yer alan okulların sınıf mevcudiyetlerinin 50-60’lara çıktığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Yapı stoku fazlalığı nedeniyle hızla göç almaya devam eden ilçemizde, yeni okullara ve yeni okul alanlarına ihtiyacımız var. Bunun yanı sıra;

Lise Kampüsü Projesi, Anadolu, Fen, Ticaret, İmam Hatip ve Sağlık gibi değişik branşlardaki tüm liseleri bir araya getiren bir proje.

Kampüs içerisinde, bu liselerde eğitim gören öğrencilerin yararlanabileceği kütüphaneler, spor salonları, laboratuvarlar ve sosyal tesisler gibi ortak alanlar olması öngörülüyor. Bu proje ile bir kampüs içerisinde eğitim görecek olan öğrencilerin uyuşturucu tacirlerinden korunmalarının ve güvenliğinin daha rahat sağlanabilmesi amaçlanıyor.

Durum bu iken bahse konu 25 dönümlük bu arsa iki kişinin çıkarına kurban edilmek isteniyor.

Esenyurt’lu çocukların geleceğine umut olabilecek bu projeyi ret eden anlayışı kınıyoruz.

160 Bin çocuğun geleceğine engel olan bu anlayışın her zaman karşısındayız. Bu anlayışla mücadelemiz devam edecektir. Sayıştay raporu ile belgelenmesine rağmen her tarafı hukuksuzluk ve yanlışlıklarla dolu böyle bir karara oy veren AKP meclis üyelerini kınıyoruz. Ve Takdiri Esenyurt halkına bırakıyoruz.

160 Bin öğrencinin geleceğini 2 kişiye tercih edenleri tarih unutmayacaktır, Esenyurt Halkı Unutmayacaktır.

Basın açıklamamızı Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle bitirmek isterim.

“Eğitimdir ki bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esarete ve sefalete terk eder.”

Ve başka bir sözünde de “En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır” der.

Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Cumhuriyet Halk Partisi

Esenyurt İlçe Başkanlığı

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Önce takip etti sonra arkadan çarpıp kaçtıÖnceki Haber

Önce takip etti sonra arkadan çarpıp kaç...

Emlak dolandırıcılarına operasyon: 30 gözaltıSonraki Haber

Emlak dolandırıcılarına operasyon: 30 gö...

Haber Yorumları

  • Fadime19-10-2019 08:45

    Benim kızım esenyurt ortaokulunda okuyor 60kisi var bir sınıfta diger sınıflar 57 kisi birde bu meslis üyeleri getirsin kendi çocuklarını böyle bukadar dolu sınıfa çocuklarını yegenlarini

  • Çapanın çaldığı arsalarıda konuşalım hak istiyoruzya millete oy uğruna peşkeş çektiği arsaları

  • Serkan18-10-2019 19:32

    Hiç kusura bakmayın ben chp ye oy verdiğime pişman oldum ne esenyurt ne istanbulda hiç bir şey yapmıyorlar ekrem süt bedava diyip saçmalıyor, kemalde durmadan derneklerle piknik kahvaltı keyfi yapıyor hiçbir icraatlarını görmedik dahada hayatta seçmez bu halk onları

  • Hamza18-10-2019 13:17

    Bunların ne assalik hırsız serefsizler olduğunu herkes biliyor yinede oy veriyor.oy veren ak koyunlarin satılık şerefini...

  • İbrahim Bakaç18-10-2019 09:00

    Okarşı oy kullanan akp lılerınkeyfıyerındr çünki rüvetıalmışlardırşayet seçılerek iş başına gelen beledıyede iş yptırmazlarsa hepsı şerefsızdır bu okullar lazım ama bunlar özyurtlardankesın indırmışlerdır sayın bsşkan senıleyız

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!