• Reklam
  • Reklam
Reklam

ÇETİN AKIN: “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANLARINDA OLDUK, OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

ÇETİN AKIN: “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANLARINDA OLDUK, OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

ÇETİN AKIN: “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANLARINDA OLDUK, OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”
Editor: Turgutlu Manşet
03 Aralık 2019 - 09:21

3 Aralık, Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler gününün kutlanacak bir gün değil engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekilecek, farkındalık yaratılacak bir gün olduğunu söyledi.     
Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunda ilk icraatlarının Engelsiz Masa'yı kurmak olduğunu belirten Akın, böylece engelli vatandaşlar için  üst katlara çıkmadan giriş katında hizmete başladıklarını ifade etti.
Belediye Başkanı Çetin Akın açıklamasında; "Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı karar doğrultusunda 3 Aralık,  Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir.
3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlanacak bir gün değil engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilecek, farkındalık yaratılacak bir gündür.     Belediyeyi devraldığımız 31 Mart seçimlerinden sonra ilçemizde faaliyet gösteren derneklerimizle birlikte dezavantajlı gruplar için hayatı kolaylaştırmak adına neler yapabiliriz konusunda görüş alış verişinde bulunarak somut adımlar atmaya başladık. Engelleri sevgiyle aşacağız diyerek çıktığımız yolda 7 ay gibi kısa bir sürede önemli değişiklikleri hayata geçirdik.
İlk olarak belediyemiz giriş katında yaptığımız düzenlemelerle “Engelsiz Masa”yı kurarak dezavantajlı vatandaşlarımızın üst katlara çıkmadan giriş katında belediye hizmetlerinden faydalanmasını sağladık. Belediyede bir işi olan vatandaşımız engelsiz masaya gelerek yapılacak olan işi görevli arkadaşımıza iletiyor görevli arkadaşımız bu işle alakalı yapılması gereken ne varsa yapıyor ve engelli vatandaşımız sorunlarını ve isteklerini zemin katta çözüp belediyeden ayrılıyor. 
Engelsiz ulaşım aracımız 7 gün 24 saat tüm engelli vatandaşlarımızın hizmetinde çalışmaya devam ediyor. Son olarak düzenlediğimiz Çeşme gezisiyle engelli vatandaşlarımızın hem sosyal hayatlarına katkı sunduk hem de moral ve motivasyonlarını arttırdık. +1 Kafemizi yeni yerinde Atatürk Kültür Merkezinde hizmete açarak daha ulaşılabilir bir konuma taşıdık. Açtığımız işaret dili kursunun yanında basketbol, futsal ve masa tenisi branşında kurduğumuz takımlar ile sporda engelleri kaldırdık. 
Tekerlekli, akülü engelli araçlarının, yürüteçlerin dezavantajlı ihtiyaç sahiplerine dağıtımını yaptık tüm engelli araçlarının bakımlarını belediyemiz bünyesinde ücretsiz gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 
Her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğu bilinciyle hareket eden bir anlayışla engelli vatandaşlarımızın bir gün değil her gün yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Engelli olmanın bir engel olmadığı Turgutlu’yu inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılığın artmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızı saygı, sevgi ve kardeşlik duygularıyla selamlıyorum." dedi.