Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
22 Ocak 2021 Cuma - 16:30

Çeşme’nin 2020 Asayiş raporu açıklandı.

İzmir İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın ve Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı ile Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev’in koordineli çalışmaları, 2020 raporuna olumlu yansıdı.

Çeşme’nin 2020 Asayiş raporu açıklandı.

Denizhan Güzel

Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Sorumluluk bölgesinde genel güvenlik ve sağlanmış olan huzur ortamının devamlılığı açısından 2020 yılı içerisinde alınan tedbirler ile İlçeye giriş olarak kullanılan Alaçatı Otoban Gişeleri, Çeşme Otoban Gişeleri ve Eski İzmir yolunda (35 Nokta) yapılan yol uygulamaları ile İlçe genelinde yapılan Şok uygulamalarda; Covid 19 salgını ile ilgili alınan tedbirler sonucunda, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha kanununun 282. Maddesine muhalefetten 28 adet işletme tespit edilerek, 15 gün süreli faaliyetinden men edildi. Bu kapsamda, 4 Adet işletmenin Covid 19 salgını tedbirlerine uymadığı ve ruhsata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilerek faaliyetleri süresiz durduruldu.

Sosyal Mesafe kurallarına riayet etmeyen 131 İşletmeye 248 adet idari işlem yapılırken, toplamda 781.200 TL para cezası uygulandı.

Maske takmayan  1258 kişiye 1.132.200 TL., Sokağa Çıkma yasağına riayet etmeyen 240 kişiye 756.000 TL, Karantina kurallarına uymayan 51 kişiye 160.650 TL, Sosyal mesafe kurallarına uymayan 115 kişiye 362.250 TL idari para cezası uygulandı.

1 Mart -21 Ağustos 2020 tarihleri arasında ise İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Sorumluluk Bölgesinde yapılan denetimlerde; 82 kişinin izolasyon denetimi, 825 işyerinin resen denetimleri gerçekleştirildi.

1Ağustos-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Çeşme genelinde yapılan ISDEM denetimlerinde ise 565 ihbarın hepsi karşılandı. Toplamda 4151 kişinin izolasyon denetimi yapılırken, 13938 işyerinin resen denetimleri gerçekleştirildi.

Bölgede yaşanan 33 Göçmen Kaçakçılığı olayında ise 1125 göçmen kurtarılmış, olaya karışan 24 şahıs yakalanmış, yakalanan  şahıslardan 13’ ü adli merciler tarafından tevkif edilmiş, 1 şahıs adli denetim şartıyla serbest bırakıldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele sonucunda 4 kg 800 gr esrar , 105 gr kokain, 261 kök kenevir, 73 gr metamfetamin ele geçirilmiş, Narkotik suçlarda meydana gelen 102 olayda 163 şüpheli şahıs yakalanmış, 23 şahıs tevkif edildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele sonucunda 818 lt kaçak alkol, 227 paket kaçak sigara ele geçirilmiş, 6 şüpheli yakalanmış, kaçak alkolden 1 şüpheli adli mercilerce adli denetim şartıyla serbest bırakıldı.

Trafik yönünden yapılan çalışmalarda 76.502 araç kontrolü yapılmış, kurallara uymayan 17908 plakaya ve 4716 kişiye toplam 10.485.750 TL idari para cezası uygulandı.

2020 yılında 2 ölümlü trafik kazası, 169 yaralamalı trafik kazası meydana gelirken, bu kazalarda 2 vatandaş vefat etmiş ve 210 vatandaşımız yaralandı.

Asayiş yönünden İlçe giriş çıkışlarında ve Polis Sorumluluk Bölgesinde görevli ekiplerce 147854 şüpheli şahıs sorgulanmış, yapılan GBT sorgulamaları sonucunda 1697 şahsın değişik suçlardan arama kaydı bulunduğu için ilgili mercilere teslimi için yakalandı. Yapılan çalışmalar sonucunda 20 adet tabanca, 3 adet tüfek, 11 adet kurusıkı silah ele geçirildi.

Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, alınan sıkı tedbirlerin 2021 yılında da tavizsiz uygulanacağını dile getirerek, “Huzurlu bir Çeşme için halkımız ile beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız en ufak bir şüphe uyandıran olayda mutlaka bizlere ulaşsınlar. Gece gündüz demeden halkımızın rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamlarına devam etmeleri en önemli görevimiz. Bu bağlamda 2021 yılı içerisinde de kuralları sıkı bir şekilde denetlemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Etiketler:
 
Mahkeme kararı ile geri döndü!
 
‘Evde Sanat’ projesi start alıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkeme kararı ile geri döndü!
CHP Çeşme İlçe Örgütü tarafından kesin ihraç istemiyle dosyası İzmir’e ...
Okullarda tatil zili çaldı!
Tüm ülkede olduğu gibi Çeşme’de de okullar tatile girdi. Çeşme’de tatile ...
Çeşme Dalyan Marina’dan tekne çaldılar!
Çeşme Belediyesi’nin şirketi ÇEŞTUR’un işletmesini yaptığı Dalyan Marina’da ...
 
Çeşme Emniyet Müdürü’nden Gazetecilere çiçek!
Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde ...
LGS YILDIZLARI ÇEŞME ‘DE
Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çizgi Projesi kapsamında Zoom Platformu ...
Çeşme’nin kabusu olmuştu!
Çeşme’de girdiği evlerden Rolex saat, elmas takı, inci kolye, yüzük, para ...
 
Selma Artar, yazılarıyla Gündem Çeşme’de…
Yazdığı yazılarla gündemi değerlendiren, Çeşme’nin sorunlarına parmak ...
İki şüpheli serbest
İtalya’ya giderken Çeşme açıklarında gemide yakalanan sığınmacıların geçişini ...
Çeşme’nin Yılbaşı güvenlik raporu.
Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Yılbaşı tedbirleri kapsamında yaptığı ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri