Çelebiler köyü sakinlerinden çok konuşulacak iddia!

Çelebiler köyü sakinlerinden çok konuşulacak iddia!
16:34 - Ekim 18 2020 Pazar

“Orda bir köy var uzakta” isimli meşhur şiirin bahsettiği köyün, Sivas’ın merkezine bağlı olan Çelebiler köyü olduğu düşünülüyor.

Ahmet Kutsi Tecer tarafından yıllar önce yazılan ve bugüne gelene kadar onlarca farklı sanatçının beste yaptığı bu şiirle ilgili Çelebiler köyü sakinleri, bu şiirin kendi köylerinden esinlenildiğini iddia ediyor. Her ne kadar bazı kaynaklarda şiirin Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde yer alan Apçağa köyüne yazıldığı bilgisi yer alsa da, Çelebiler köyü ahalisi bu bilgiyi reddediyor. İddialara göre Sivas Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Ahmet Kutsi Tecer, o dönemde Çelebiler köyüne gelerek burada piknik yaptı ve akşam saatlerinde köyün ışıklarını belirgin olarak fark edip hoşuna gitti. Bunun üzerine Çelebiler köyüyle ilgili bu şiiri yazan Tecer’in şiiri bugüne değin taşındı.

Köy muhtarı Erdem Bayraktar yaptığı açıklamada bu bölgenin dışarıdan çok ziyaretçi aldığını ve o dönemde Ahmet Kutsi Tecer’in de burada piknik yaparak Çelebiler köyünün akşam ışıklarından etkilendiğini ve köyüne duyduğu özlemle bu şiiri kaleme aldığını söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi