ÇARPITMA

                                                                                                   
Son yıllarda Türkçemiz yeni bir deyiş kazandı."Sözlerim çarpıtıldı" lafı, her türlü gafın, ağızdan kaçıveren itirafların ve hatta küfürlerin mazereti haline geldi. TDK Sözlüğü bu ifade için, "gerçek anlamından saptırmak" diyor.Bunun en güzel örneği, hemen herkesin bildiği şu fıkrada görülebilir: "Papa Newyork'u ziyaret ediyormuş. Uçaktan indiği sırada, kendisini karşılayan gazetecilerden biri sormuş: "Papa Hazretleri, Newyork'taki genelevler hakkında ne düşünüyorsunuz?". Papa ironik bir yanıt vermiş: "Newyork'ta genelev mi var?" Ertesi gün tüm gazetelerin manşeti şöyleymiş: "Papa uçaktan iner inmez, "Newyork'ta genelev var mı" diye sordu".


Bizim siyasilerimizin "çarpıtıldı" dedikleri lafları hiç bu örneğe uymuyor. Hemen aklıma geliveren bir kaçını size anımsatayım.


AKP Milletvekili, güreşçi Hamza Bey'in Vakıfbank yönetimine atanmasını eleştirenlere "vatan hainleri" diyor. İtirazlar yükselince, "sözlerim çarpıtıldı. Ben onun şampiyonluklarını kastetmiştim" diyor. Siz de inanıyorsunuz(!).


Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Bey, "Karar" gazetesine konuşuyor. Bir soru üzerine "Gezi olayları ile gurur duyuyorum" diyor. Bunu okuyan İçişleri Bakanı çok  kızıyor. Abdullah Bey-sanırım- korkuyor. "Sözlerim çarpıtıldı" diyor. Sözler gazete sayfasında duruyor. Neresinin çarpıtıldığını kimse anlamıyor.


En son, yeni doğum yapan kızı ile ilgili olarak, sanal medyada yapılan iğrenç bir hakarete haklı olarak çok öfkelenen Reis Bey konuşuyor: "Niçin youtube, niçin twitter, niçin netflix, niçin şu bu gibi sosyal mecralara niçin karşı olduğumuzu anlıyor musunuz? Bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Biz bu tür sosyal medya mecralarının_tamamen kapatılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" diyor. Bir kaç gün önce Üniversite öğrencileri ile konuşurken, "sosyal medyada 16 milyon takipçisi ile en çok izlenen kişiyim" diyerek övündüğünü unutuyor.


Bu "kısıtlama" ve "tamamen yasaklama" büyük bir çoğunluğu tedirgin ediyor. Bunun üzerine, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Bey, "Cumhurbaşkanımızın konuşması çarpıtıldı. Onun sosyal medyayı yasaklama niyeti yok"diyor. Sözlerinin neresinin, nasıl çarpıtıldığını anlamayı, halkımızın ferasetine bırakıyor.


Şimdi AKP yöneticilerini  hemen hepsinden yaşça büyük bir ağabeyleri olarak uyarıyorum: Bu "çarpıtıldı" mazeretini artık kullanmayın; çok ayıp oluyor. Ne demek istediğinizi açıkça söyleyin Sonra kıvırıp durmayın.


Sevgili mütahitiniz Mehmet Bey'i örnek alın. Adam "Bu milletin a...a koyacağım" dedi. Kıyamet koptu.Mehmet Bey hiç kıvırmadı. "Sözlerim çarpıtıldı" demedi.


Aslanlar gibi, koydukça koymaya devam ediyor.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar