İYİ Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresini Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda yaptı. Divan Başkanlığını İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Ethem Baykal’ın yaptığı kongrenin sunuculuğunu ise Ayla Özdemir yaptı. İlçe başkanlığı seçimi yapılan kongreye katılanlar arasında Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül, CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe, Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Recep Polat, AK Parti Gaziosmanpasa ilçe başkan yardımcısı Hüseyin Şirin, AK Parti İlçe Yönetiminden Fedakar Kızmaz, İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Vedat Yenerer, Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Melek Aksoy, eski CHP Gaziosmanpaşa Kadın Kolları BaşkanıTürkan Parlak ve İYİ Parti Bayrampaşa İlçe Sekreteri Gökhan Saydam yerlerini aldı. Kongre, Harun Çapur başkanlığındaki tek liste ile gerçekleştirildi. Delegelerin oylarının büyük bir çoğunluğunu alan mevcut Başkan Harun Çapur, yeniden İyi Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı seçildi.

ÇAPUR: ‘’HER ZAMAN MEYDANLARDA OLACAĞIZ’’

Seçim öncesinde bir konuşma gerçekleştiren İYİ Parti GOP İlçe Başkanı Harun Çapur, "Tüm zorluklara göğüs germeye, sırtlanmaya hazır olan ve bu kutlu mücadelemizde yanımızda olacak, davasına sahip çıkacak tüm dostlarımız ile birlikte bu yolda yürümek benim için onur ve şereftir. Cesurlar hareketinin lideri sayın genel başkanımız Meral Akşener'in yolunda, iyilik hareketinin Gaziosmanpaşa temsilcisi olarak daima iyinin ve doğrunun yanında olmaya gayret ettik. Hedefimiz davamızın bayrağını zirvelere taşımak ve iktidar yolunun taşlarını birlik ve beraberlik içinde döşemektir. Soğuk, sıcak, zaman ve yorgunluk bilmeden her zaman meydanlarda olacağız’’ dedi.

‘’VİCDANIMIZDA BİR ÇİFT MAVİ GÖZÜN BAKIŞI EKSİK OLMASIN’’

Aydınlık bir gelecek ve geleceğin teminatı çocukların yüzündeki tebessüm için medeniyet taşlarını dizeceklerini anlatan Başkan Harun Çapur, ‘’Bildiğimiz tek bir şey var ki, her attığımız adımda, yaptığımız her işte bizi izleyen, bakmaya doyamayacağımız bir çift mavi göz vardır. O mavi gözler bizi sonsuza kadar izleyecektir. Allah vicdanımızda ki o mavi gözlerin bakışlarını ve al bayrağın gölgesini ülkemiz üzerinden eksik etmesin. Ve hiç birimizi bu toprakları vatan yapan, bize kimliğimizi ve Türklüğümüzü öğreten, cumhuriyetimizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayırmasın. Bu yolda kendimize güveniyoruz’’ diye söyledi.

‘’SUSMAYIZ, SUSAMAYIZ! ‘’

İYİ Parti kurulduğundan itibaren Türk milletine umut ve ışık olduğundan bahseden Çapur, ‘’İYİ Parti geldi ve 18 yıldır değişmez denilen birçok şeyin değişebileceğini gösterdi. Ülkemizin en önemli sorunu ekonomi. Bizde milletimiz dertliyken susmayız, susamayız. Bu sorun konuşulmasın diye iktidar partisi tarafından çeşitli manevralar yapılıyor. Paralı troller algı operasyonlarına girişiyor. Oysa Dünya’da enerji fiyatları düşerken, bizde artıyor. Yoksulluk sınırı 7500 TL civarında ve vatandaşlarımızın yüzde 40’ı asgari ücretle yaşamaya çalışıyor. Bazıları lüks içerisinde yaşasın diye insanlarımızın sırtına neredeyse her gün vergi yükleniyor. İYİ Parti ile bunları aşıp, ülkemizi refah içerisine yükselteceğimize inancımız tamdır. Bu zihniyet canlarımızı enkaz altına gömdüğümüz deprem gibi daha birçok felaketlerden istifade ediyor. Suriyeliler ülkemizde dolaşırken, yanlış dış politikalar yüzünden biz Suriye’den şehit haberleri almaya devam etmekteyiz. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü uğruna Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Güneydoğu'da, Kuzey Irak'ta ve Suriye'de şehit olan tüm askerlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimizin de önünde saygıyla eğiliyorum’’ dedi.

YUNAN MİLLETVEKİLE TEPKİ YAĞDI

Kongre konuşmasında geçtiğimiz ay Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtan yunan milletvekili hakkında da konuşan Çapur, ‘’Türk bayrağını yırtmasını, İYİ Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı olarak şiddetle kınıyoruz. Yirminci yüzyılın başında Cumhuriyet ile yazdığımız bu destanı, bu insanlara karşı bir kez daha yazmaya kararlıyız. Kurtuluş savaşında yüce Türk milletinin yazdığı tarihi kürsüde bayrak yırtma prensibi ile kimse silemez. O ulu bayrak onur ve gururla bağımsızlık belgemizin sembolü olarak göklerde dalgalanmaya ve tüm hainlere, alçaklara haddini bildirmeye devam edecektir. Ne mutlu Türk’üm diyene’’ diye konuştu.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi